1 година Радио Бинар – нов канал „народна музика“, нови предавания!

Радио Бинар – най-новата мултимедийна платформа на Българското национално радио /БНР/ празнува първия си рожден ден на 19 юли.

Началото бе поставено от екип младежи – типични представители на интернет поколението Y, които дръзнаха да реализират проект, доказващ възможностите на радиото да се трансформира в новата дигитална ера. Със старта на Радио Бинар, Българското национално радио се нареди сред първите обществени радиооператори в Европа, които задават параметрите на развитието на традиционната медия в обозримо бъдеще.

„В рамките на изминалата една година, БНР чрез новата си платформа – Радио Бинар се научи да говори на езика на новите социални медии и влезе в контакт с новите аудитории, като същевременно им предлага качествено съдържание с марката на националното радио. Радвам се, че имаме шанса да доказваме и развиваме качествата на журналистиката в нова дигитална среда“, заяви Паулиана Новакова, директор на Радио Бинар в навечерието на празника.

Интерактивният празник, по повод първия рожден на Радио Бинар, ще премине под мотото „Свобода от схемата“ и ще бъде в синхрон с нетрадиционния дух на новата медийна комуникация. Тържеството ще започне в 18:00 ч. в Старата къща, както с обич наричаме БНР на бул.“Драган Цанков“ № 4. Гостите ще бъдат посрещнати в атмосферата на изложбата на Виктор Георгиев – „Презапис“. След наздравица с чаша вино, домакини и гости ще сформират своеобразно шествие, което ще се отправи към втората локация на празничните събития – Южен парк 2. В градинката зад музея „Земята и хората“ екипът на Радио Бинар е организирал градинско суинг парти, под звуците на Lilly of the West и в ритъма на Rockabilly.bg.
Цялото празнично събитие ще се излъчва на платформата на Бинар – www.binar.bg.

Радио “Бин@р” пуска канал за народна музика на рождения си ден

Радио “Бин@р” пуска канал за народна музика на рождения си ден

Като подарък за аудиторията, навръх рождения ден екипът на радио „Бин@р“ пуска нов канал за народна и етномузика, а до края на годината тръгва и каналът за класическа музика. Увеличава се и програмата на медията с 2 часа – съвсем скоро „Бин@р“ ще излъчва не от 16,00, а от 14,00 до 22,00 ч. Вече са факт и няколко нови предавания, сред които е например „На острова на блажените“ с водещ поетесата Силвия Чолева.

„Утре на рождения ден ще има извънредно предаване от 13,00 до 15,00 ч. Ще се съберем представителите на всички нови медии да се видим и да обменим мисли и идеи за принципите на работа, за правилата в новите медии. Защото новите аудитории търсят и намират информация онлайн и ако не им се дава качествено съдържание, журналистиката няма да играе своята обществена роля в тази нова среда“, обясни директорът на „Бин@р“ Паулиана Новакова.

От тази година интернет медията разполага и с нов студиен комплекс, подходящ за камерни концерти. „Вече имаме заявки от млади джазмени. Вторият видеострийм, който пуснахме тази година, също работи много активно. Той отразява на живо концерти на съставите на БНР и културни и музикални събития, на които сме партньори“, каза Новакова.

По информация на информационна агенция КРОСС и вестник 24 часа

 
По темата: ,