1 юни с Ахинора от Големите надежди в Bulgaria Mall

Ескино и Bulgaria Mall ще забавляват и родителите с търсене на съкровища и игри с техните малчугани

На 1 юни в Bulgaria Mall децата ще получат много подаръци и преживяване, което се помни дълго

На 1 юни ще се случи първото издание на Ескино. С него организаторите от Kids.Програмата  ще подарят на децата незабравимо преживяване, което освен да ги зарадва с много награди, игри и изненади, ще ги стопли с музика и приказки. Тази неделя Bulgaria Mall ще се превърне в детско царство, изпълнено с цветни забавления и неочаквани приключения. Ескино започва точно в 12:00 на обяд и ще продължи до 15:30.

В Ескино деца и родители ще имат щастието да се насладят на детските истории от Пощенската кутия за приказки на Гери Турийска, която е поканила много интересни гости. Те ще прочетат избраните приказки и ще споделят празника в Bulgaria Mall. Сред тях са Драго Симеонов и неговата очарователна помощничка Ахинора,певицата Миленита и актрисите Мая Бежанска и Биляна Петринска.До днес е срокът за изпращане на приказки в пощенската кутия на Гери на kutiazaprikazki@abv.bg. До момента разкази са пратили ученици от  училищата 18 СОУ „Уилям Гладстон“, 132 СОУ „Ваня Войнова“, 15 СОУ „Адам Мицкевич“, 119 СОУ „Академик Михаил Арнаудов“  и от 1во СОУ „Свети Седмочисленици“ в гр.Търговищеи ще бъдат специални гости на събитието. На 1 юни ще чуем най-добрите авторски текстове на талантливите ученици.

След героите от „Пощенска кутия за детски приказки“, на сцената ще излязат Силвия Лулчева и младите оперни певци Ралица Ралинова и Петър Димов, които ще представят музикалната книга „Приказка за вълшебната флейта“ по операта на Волфганг Амадеус Моцарт. Всички деца ще имат възможност да си тръгнат от Ескино с една от великолепните илюстрации от книгата, оцветена от самите тях.

Накрая децата и родителите ще се учат да танцуват суинг с най-добрите пътеводители в чудната страна на суинга – Сентиментал Суингърс и Lindy Hop. Трите дами от Сентиментал Суингърс ще се появят в Bulgaria Mall в целия си блясък. Вера, Деси и Рони отдавна приемат грижата за създаването на по-смислени преживявания за деца като свой много личен ангажимент. Заедно с Kids.Програмата  вече неколкократно те подариха на децата от Социален учебно-професионален център “Княз Борис I” и Дом за деца лишени от родителска грижа „Проф. Асен Златаров“ открит урок по суинг. На 1 юни децата от двете социални институции ще бъдат гости на Ескино и ще изпитат отново радостта от музиката и  танците.

И това не е всичко, подготвено за детския празник от Сентиментал Суингърс. В 17:00 часа дамите имат концерт в Студио 5, с вход свободен за всички деца и тийнейджъри. Така, ако на някой от присъстващите в Bulgaria Mall суингът не му е достатъчен, ще има възможност да продължи преживяването в Студио 5. Часът на този ранен и специален концерт е съобразен именно с най-малките почитатели на музиката, която кара всеки да танцува и да изпитва радост от живота.