100 Кила и Благой Георгиев в Столичани в повече сезон 9 – какво да очакваме?

Джизъса герой в новия сезон на “Столичани в повече”

Рапърът 100 кила също с роля в сериала тази есен по Би Ти Ви

Не е за вярване, но новият 9-и сезон на “Столичани в повече” няма да се занимава с политика. По-скоро с престъпленията и наказанията на политиците.

Още първият епизод тази есен ще покаже последиците от интервюто, което Радко даде в последната серия на 8-ия сезон. В него, без да иска, синът разкри измамите на баща си. В резултат Рангел Чеканов (Любо Нейков) вече не е премиер, грози го затвор, а отношенията му с Гълъбина май пак ще се разпаднат.

Ето с такава завръзка най-смешният и най-дълголетен български сериал “Столичани в повече”, продуциран от “Дрийм тийм”, ще се появи за 9-и път по Би Ти Ви и пак ще се излъчва в праймтайма.

Стана традиция във всеки сезон екипът да кани някоя известна личност като гост-звезда в епизодите. Този път гостите няма да са един или двама, а цели пет. Сред тях безспорно грее футболистът Благой Георгиев, наричан от феновете си нежно Джизъса заради вярата си. Напоследък за него се говори много покрай годежа му с руската красавица Есмер Омерова, както и заради желанието му да остави инициалите си върху Колизеума в Рим. Тази последна история, заради която италианската полиция го арестува, няма как да влезе в комедийния сериал, тъй като новите епизоди бяха заснети преди това.

В тях ще играе и рапърът 100 кила. Ще участват също актьорите Евгени Будинов и Робърт Янакиев. С роля ще се появи и актрисата Христина Апостолова, която на практика е сред хората, на които “Столичани в повече” дължи своя успех. Тя е сред главните сценаристи на първия сезон, който направи сериала толкова популярен и заложи в него качествени сюжетни линии, които си заслужава да се развиват. Апостолова продължава да е сценарист на сериала. Публиката я познава като водеща на “Студио Сървайвър: Камбоджа“, както и от сериала “Дървото на живота”, което продуцентите “Дрийм тийм” снимаха за Тв7. Тя е съпруга на Евтим Милошев, който заедно с Любо Нейков продуцира и снима “Столичаните”.

Двамата заедно с екипа си очевидно притежават завидна политическа прозорливост, защото всеки сезон на сериала разказва неща от живота у нас, които се случват едновременно с филма или предстоят. Този път обаче политиката отсъства, но ще има много предателства, разруха и прошка.

Пацо (Христо Гърбов) – съперникът на Чеканов за сърцето на Гълъбина (Албена Павлова), най-после е свободен и работи като готвач в ресторанта на Спас “Пантарей”. Археологическата страст на двамата към откриването на имане се разгаря с нова сила. Девет сезона по-късно пак им предстои приключение заради исторически артефакт.

Едно дете порасна, играейки роля в сериала, и сега е времето сюжетът във филма да покаже това. Мина Маркова, чиято майка Албена Павлова също е сред главните герои в сериала, е 13-годишна, когато се превъплъщава в ролята на Яна – дъщерята на Лютови (Кръстю Лафазанов и Силвия Лулчева) още в първия епизод. Днес Мина е гимназистка, а порасналата ѝ героиня започва да създава проблеми на родителите си, тъй като все повече се отдалечава от семейното огнище. Това ще предизвиква непрекъснати скандали вкъщи и в крайна сметка фамилията почти ще се разпадне. А и синът на Лютови – Спас, също ги притеснява със заема си.

Отец Григорий ще се върне там, където му е мястото – в църквата. Прошка обаче не се дава току-тъй, затова ще трябва да премине през изпитателен период. Секретарят на Синода му възлага задачата да бъде “моралният стожер” в Студентски град, по-известен като “града на греха”.

И понеже “Столичани в повече” няма как да се откаже от идеята да показва живота такъв, какъвто е, най-драматичните събития в него ще се развият около телевизионното продуцентство и риалити форматите. Идеята тръгва от Андрей и Пепи, които все още продуцират успешното си токшоу, но работата и парите са ги разделили и те вече не са добри приятели. Накрая всички герои от сериала се оказват участници и в риалити шоу с неочакван победител.

Инфо: Вестник 24 часа