100 кила тръгна на училище, в 10-и клас е!

Рапърът 100 Кила вече е в 10-и клас и много се гордее с това. 32-годишният Явор Янакиев ходи на вечерно училище в столицата и активно взима изпитите си, пише в. „ШОУ“. Купил си е много учебници и се подготвя сериозно за шестте учебни модула, които му предстоят през февруари следващата година.

Когато му е било времето, е учил в Професионална гимназия по електротехника и строителство в Търговище и завършва 8 клас. След това сменил 12 училища до 10-и клас. През това време работел различни професии, за да помогне в издръжката на семейството си, като най-често е бил продавач. Едва сега успява да се завърне в училище и да завърши 10 клас.

„Точно сега мисля, че трябва да направя това, защото то по никакъв начин не може да ми донесе плюсове в професионално отношение, но ми носи лично удовлетворение. Винаги има време да се образоваш, да завършиш. Имам амбиция да завърша не само средно, но после и висше образование – искам да уча за продуцент в чужбина“, споделя той.

И признава, че някои от уроците не са никак лесни, но пък трудното се компенсира с много желание и пак се научава рано или късно.

„Сега ще бъда в 10-и клас във вечерната гимназия на улица „Дунав“ в София. Много приятен екип ме посрещна. Задочна форма съм, взимам само изпитите. Например по български език и литература – чета от Сервантес до Яворов. Уча и немски език, защото бъдещите ми планове са свързани с обучение в Германия“, отсича рапърът.

Инфо: Агенция БЛИЦ

 
По темата: ,