1001 нощ или Езел – коя последна серия е по-добра?

Най-вълнуващите финали – на финала на кампанията „Фамилията решава”

Открит финал бележи края на сериала „Езел”, истинска сватба – „1001 нощ”

Най-вълнуващите финали в турските сериали ще поставят достоен финал на кампанията на Диема Фемили „Фамилията решава”. Следващата седмица (02 – 06 декември) ще предизвика зрителите с последната категория – най-запомнящ се край на турска сага.

Номинирани във финалната битка са „Езел”, „1001 нощ” и „Готова на всичко”.

Безспорно силен конкурент в надпреварата е „Езел”. В продължение на два сезона сериалът приковаваше вниманието на милиони зрители в Турция, изненадваше почитателите си с многобройни обрати, а форумите бяха залети от предположения каква ще бъде съдбата на главните герои. Накрая, сценаристът и режисьорът предпочетоха да оставят финала открит, без да стане ясно дали главният герой Езел остава жив… Именно ролята на Езел обаче направи Кенан Имирзалъоглу, бивш Best Model of The World с впечатляваща кариера на модел и манекен, един от най-търсените и скъпо платени турски актьори.

Другият номиниран – „1001 нощ”, с право заслужава приза „най-романтичен сериал”. И двата сезона на поредицата завършват със сватба, като първият финал е наистина уникален. Сватбата на главните герои Онур и Шехерезада  се излъчва на живо, а гости на нея са реални известни личности от турския елит. Във втория финал сватбата на Шехерезада с Енгин се проваля и тя се връща при истинското си семейство – Онур, сина си Каан и дъщерята на Онур Нилюфер. Най-щастливата развръзка обаче се случва не на малкия екран, а в реалния живот. Актьорите Халит Ергенч и Бергюзар Корел пренесоха любовта между Онур и Шехерезада в живота. Скоро след края на снимките те се сгодиха и ожениха, а по-късно се роди и синът им Али.

В надпреварата за най-вълнуваща развръзка се включва и „Готова на всичко”. Любопитно около поредицата е, че след дълго отсъствие, изпълнителката на главната роля Санем Челик, която живее в Лос Анжелис, се завърна и започна снимки в нов сериал. От 18 награди, които тя има, 5 са именно за „Готова на всичко“. Междувременно, в момента Санем участва в други два турски игрални филма и набляга на заниманията си като художник.

Как ще приключи кампанията „Фамилията решава” и кой финал зрителите ще определят като най-вълнуващ, ще разберем следващата седмица, когато от понеделник до петък (02 – 06 декември) феновете на турските саги ще могат да гласуват на Facebook страницата на канала facebook.com/diemafamily.

 
По темата: