14 предавания по TV7 и News7 аут от ефир

Финансово-политическата криза, в която бе забъркана и ТВ7, започва вече да се отразява на ефира.

Дали заради лятна ваканция или по-вероятно завинаги, от ефира на националната медия и съпътстващия канал News 7 спират цели 14 предавания в рамките на седмица. Това са:

Неделният блок „Терминал 7“ –
1) „Съдът влиза“
2) „Жените говорят“
3) „Ангел парк“
4) „Пуснете водата“
5) „Град на ангели“
6) „Игри на съдбата“,

както и

7) „Факторът Кошлуков“
8) „Пряка демокрация“
9) „Карбовски: Предаването“.
– всички тези продукции слизат от ефир от следващата седмица, а през тази можете да им се насладите за последно.

10) „Усещане за жена“ с Катето Евро
11) „Дневен ред“ с Костадин Филипов

Тези продукции липсват в програмата на ТВ7 още от понеделник, 30 юни.

NEWS 7 –

12) „Граждански контрол“ – последното издание ще видите в понеделник

13) „От другата страна“ на Мирослава Кортенска
14) „Пин код“

– също за последно в ефир следващата седмица

Наред с „масовата сеч“, на мястото на която не се знае дали ще поникне нещо ново в близките месеци, Бареков хвърли поредната бомба.

Николай Бареков пред „ПИК“: Мартин Карбовски взима по 140 000 лева на месец от ТВ7! Да излезе и да каже каква е връзката му с Цецо Василев!

„Всеки в ТВ7, който вземе страната на Цветан Василев срещу мен, изпълнява неговата поръчка! Мартин Карбовски получава по 140 000 лева на месец по договор с ТВ7 само за неговото предаване! Карбовски да излезе и да каже кой му плаща тези пари и каква е връзката му с Цветан Василев!“, заяви пред ПИК Николай Бареков.

И допълни: „Косьо Филипов, който днес си позволи да сипе инсинуации и клевети по мой адрес, взима по 4500 лева на месец в телевизията. Договорът му е лично подписан от мен. Да каже той днес каква поръчка изпълни, за да ме оклевети“, призова Бареков пред ПИК.

И продължи: „Кога ТВ7 успя да стигне дъното и да се превърне в телевизията на Цецо Василев? Аз спасих тази телевизия да не бъде телевизията на Пеевски и Василев. Аз предупредих ТВ7 да не взима страна в този абсолютно порочен конфликт, който се разиграва в момента. Телевизията, обаче взе страна и с това се погуби. Това е фатална грешка на телевизията. ББЦ няма повече да участва в предаванията на ТВ7“.

Погуби ли се ТВ7? „Ноу фрейм медия България“ иска ТВ7 да бъде обявена в несъстоятелност!

„Ноу фрейм медия България“ АД – компанията, която стоеше зад партията на Николай Бареков „България без цензура“, е поискала ТВ7 да бъде обявена в несъстоятелност. Това става ясно от подадена в Софийския градски съд молба от името на дружеството във вторник (24 юни 2014). Като ответник по делото е посочена ТВ7. Повече информация прочетете в „Капитал“.

В същото време от ТВ7 разпространиха информация какво ще съдържа лятната им схема. В съобщението обаче и дума не е обелена какво се случва с излъчваните понастоящем предавания – кое излиза в лятна ваканция, кое и дали е спряно и докога. Именно фактът, че от прес щаба на ТВ7 не споменават дори ред за настоящата програмна схема провокира хипотези, че тя безвъзвратно остава в миналото. Многократно медии алармираха, че ТВ7 е на голяма загуба през изминалите години и продукциите в ефира вероятно не носят възвращаемост в чисто финансов аспект.

Минути след приключване на материала бе разпространено следното –

Изявление на ръководството на TV7, NEWS7, SUPER7

Във връзка с редица публикации и въпроси от медии относно финансовото състояние на TV7, NEWS7, SUPER7, ръководството на медиите заявява, че към настоящия момент е предприело всички необходими действия за защита на своите права и законни интереси.

По отношение на иска, подаден от Ноу Фрейм Медиа България за обявяване в несъстоятелност на TV7, бихме искали да ви информираме, че официалното становище на телевизията ще бъде предоставено на средствата за масова информация, след като  юристите на телевизията  се запознаят с молбата и доказателствата към нея , което към края на днешния работен ден не бе възможно поради спецификата на разглеждане на тези искове в СГС.

Обръщаме се към всички наши колеги, които вярват, че истината е ценност, която сме длъжни да защитим.

В определени медии продължава да се тиражира целенасочена и преднамерена информация за състоянието на TV7 и програмните решения на мениджърския екип, която не отговаря на обективната истина.

Уверяваме ви, че журналистите и служителите на TV7 продължават да работят професионално и обективно единствено за зрителите.