20 години „Алегро виваче“ по БНР – грандиозен концерт в ефира!

Алегро виваче отбеляза 20-годишнината си

Първо студио на Българското национално радио събра почитатели на класическата музика

Водещите на предаването за класическа музика Ирена Гъделева, Росица Кавалджиева и Татяна Иванова приветстваха гостите с добре дошли.

Музиката е второто лице на Радиото, отбеляза генералният директор на БНР Валери Тодоров. Юбилеят на Алегро виваче е знаково събитие в празничната програма за 75-годишнината на обществената медия, посочи Валери Тодоров. Като подчерта, че в Първо студио на Българското национално радио са намерили изява много творци – диригенти и музиканти, той благодари на всички слушатели и почитатели на медията, а също и на публиката в Първо студио на БНР.

Концертът започна с песента „Йовка кумановка” в изпълнение на двукратния носител на наградата Музикант на годината Теодосий Спасов и квартет „МузикАнтс”, събрали се специално за празничното издание на предаването.

В юбилейното издание на Алегро виваче прозвучаха  пиеси в изпълнение на  носителя на приза „Музикант на годината“ проф. Виктор Чучков, носителя на награда за „Активна творческа дейност“ Боби Йоцов, обявената за Млад музикант на годината 2007 Лия Петрова, пианиста Веско Стамболов, трио Арденца, брас квинтет „София“.

Освен удоволствието от срещата с красивата музика, гостите получиха и подарък – компактдиск с избрани изпълнения от церемониите „Музикант на годината„.

Концертът прозвуча  пряко по програма „Хоризонт“ на Българското национално радио.

 
По темата: ,