35 години Сигнал в Арена Армеец – видео от концерта

Рок ветераните отпразнуваха 35-годишния си юбилей с тричасово шоу

Тричасов златен рок, устоял на преминаващите десетилетия, подариха „Сигнал“ на феновете си в „Арена Армеец“ в сряда вечер.

Рок ветераните, водени от неуморния Данчо Караджов, излязоха на сцената малко след 20 часа за юбилейния концерт по повод 35 години от създаването на „Сигнал“. 8000 ценители на бандата ги чакаха с нетърпение.

Музикантите откриха концерта с първата си песен „Любов“, която прозвучава по радиото през 1978 г., и „Мина и Лора“, също част от ранния им репертоар. Последваха хитовете „Радио“, „Приказен свят“, „Зелени сигнали“.

Неочаквано сценарият беше нарушен от романтичен жест. Младежът Марио се качи на сцената и предложи брак на избраницата си Катя, която прие без колебание. Двамата влюбени поканиха своя идол Данчо Караджов да стане кум на сватбата им и той, разбира се, се съгласи.

Групата зарадва феновете и с подаръци. Две жени получиха китара Fender Stratocaster и 1000-кубиков мотор Ducati Bulgari с цветовете на българския трибагреник. Те бяха изтеглени в томбола с номерата на зрителските билети.

Втората половина на концерта бе запазена за най-големите хитове на бандата – „Сбогом“, „Липсваш ми“, „Спри се“, „Лодка ли е любовта“, „В друго време, в друг свят“.

За финал музикантите вдигнаха на крака зрителите с инструментал на националния химн „Мила родино“. Заменил рокаджийското облекло с елегантен бял костюм, Данчо Караджов отново излезе на сцената за изпълнението на „Сляп ден“, „Може би“ и „Да те жадувам“, която изпълни на бис на фона на бурни аплодисменти.

В края на концерта „Сигнал“ обявиха, че ще дарят половината средства от концерта за закупуването на специализиран транспорт за хора с увреждания. А министърът на културата Петър Стоянович получи специален автограф върху своя грамофонна плоча от 80-те години лично от лидера на бандата Данчо Караджов. Старият винил на легендарната рок група е сред ценните предмети в дома на министъра, пазен и до днес.

Инфо: Агенция Стандарт нюз

Гледай видео от концерта:

 
По темата: