5 години БНТ 2 и фолклорен празник на живо

БНТ2 отбелязва петата си годишнина с неделни хора в пет различни града на страната. На 16 октомври (неделя) точно в 11 часа в Благоевград, Варна, Пловдив, Русе и София ще бъде даден стартът на танцовия празник, който ще бъде излъчен пряко в ефир.

В София неделното хоро ще се извие в парка на НДК, а водещ на събитието ще бъде хореографът Асен Павлов, водещ на популярното фолклорно състезание „Надиграй ме“. В празника ще се включат ученици от Националното училище за танцово изкуство и 144 СУ „Народни будители“, както и познати лица от екрана на БНТ 2.

В Пловдив празничното хоро ще бъде на Гребната база. То ще бъде организирано съвместно със Сдружение „Спри рака“ и ще продължи каузата в подкрепа на пациентите с онкохематологични заболявания. Участие в празника ще вземат изпълнители от ансамбъл „Тракия“, любители и танцьори от клубове за народни танци.

На хорото на входа на Морската градина във Варна ще се хванат победителите от „Надиграй ме в училище“ – учениците от Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“. За доброто настроение на всички ще се погрижат музикантите от Народния оркестър при Тракийското дружество „Капитан Петко войвода“ – Варна.

Неделното хоро в Русе ще бъде на площад „Свобода“, където гостите на празника ще могат да се надиграват с танцьорите от Фолклорния танцов театър „Найден Киров“. На хорото ще се хванат и лицата на БНТ Русе, които ще бъдат облечени в автентични хърцойски носии от колекцията на народния изпълнител Петър Георгиев.

На площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград студенти от катедра „Хореография“ към Югозападния университет и над 100 самодейни танцьори от Симитли, Разлог и село Баничан ще демонстрират своите умения в хората, харектерни за Пиринския край.

Станете част от неделния празник по случай петата годишнина от създаването на БНТ2!

 
По темата: , ,