50 000 посрещнаха Нова година с Горан Брегович на площада

България посрещна Новата година с Горан Брегович и изпълненото от оркестъра му „Дунавско хоро“

Близо 50 хиляди българи посрещнаха Новата 2010-а с  грандиозно новогодишно шоу на площад „Княз Александър I“ – „Сцена под звездите„, организирано от БНТ и Столична община.

Водещи на шоуто бяха Марта Вачкова и Тончо Токмакчиев, а за доброто настроение се погрижиха любимите ни изпълнители – Кристина Димитрова и Орлин Горанов.

Празнуващите на площада имаха забележителния шанс да чуят на живо Горан Брегович и неговия Оркестър за сватби и погребения.

В продължение на два часа и половина звуча тяхната прекрасна балканска музика и хитове като „Месечина“, „Буба Мара“, „Калашников“ и много други.

Точно в полунощ хората на площада посрещнаха Новата година с „Дунавското хоро“ на Дико Илиев в чудесната интерпретация на Брегович.

Шоуто на Горан Брегович провокира емоциите, музиката докосна душите и разбушува площада, пълен както никога досега.

Премиерът и  столичният кмет също избраха празника на площада и споделиха пред камератана БНТ своите пожелания и очаквания за новата година:

Бойко Борисов, министър-председател: „Да са живи и здрави всички хора. Те искат да живеят днес, не искат след 10 години. Така че трябва да стане днес.“

Йорданка Фандъкова, кмет на София: „Пожелавам на всички най-много здраве. Когато сме здрави и заедно, ще постигнем много неща. Виждаме този красив площад колко хора събра днес, трябва да сме заедно.“

За 11-и пореден път Българската национална телевизия събра всички заедно, но не само пред екрана, а и на площада.

Виж кадри от концерта:

Виж още кадри от атмосферата: