„55 години от вашия живот“ с Драго Драганов по БНТ

 „55 години от вашия живот” по БНТ от 24 март

Шоу-спектакълът в 55 епизода е посветен на историята на медията от създаването й през 1959 г. до днес

На 24 март по БНТ 1 стартира шоу-спектакълът „55 години от вашия живот”, посветен на юбилея на националната телевизия. 2014-та е годината, в която обществената медия навършва 55 години от своето създаване.

„55 години от вашия живот” ще се излъчва четири пъти седмично от понеделник до петък, от 19:15 до 19:45 часа, преди новинарската емисия „По света и у нас”. Водещи ще са Анна Ангелова от „Денят започва с култура” и Драгомир Драганов.

„55 години и 55 предавания” – така авторите на шоуто определят замисъла на проекта, който е емоционален пъзел от историята на телевизията.

Поредицата ще проследи развитието на националната медия, започвайки със старта й през 1959 г. Значимите хора, емблематичните събития, паметните мигове – всичко, което пази златният фонд на БНТ. Калейдоскопът от теми и гости в предаването ще събира хора, свързани с телевизията, и ще припомня на зрителите любими моменти и интересни факти.

„Предаването ще срещне зрителите с хората, които създадоха и развиха българската телевизия. Ще си припомним какви са били събитията по света и у нас през изминалия повече от половин век. Кои песни сме пели, кои филми сме гледали, какво не трябва да забравяме”, казва водещата Анна Ангелова.

„Обещаваме една емоционална мозайка на съхранената телевизионна история. Ще я редим заедно – година по година – с цяла поредица от легендарни случки. В 55 предавания ще видим живота ни такъв, какъвто са го давали по телевизията”, коментира Драгомир Драганов.

В екипа на „55 години от вашия живот” се включи композиторът Красимир Гюлмезов от дует „Шик”. Той ще акомпанира на пиано музикалните изпълнения в шоуто. Гости на предаването ще бъдат именити наши музиканти, телевизионери, актьори от близкото и далечно минало.

 
По темата: ,