7 прости правила за здраво сърце от bTV

Лечение на неритмичната сърдечна дейност и 7 основни правила за здраво сърце –  в „Духът на здравето”, тази неделя, от 8:00 по bTV

Тази неделя, 23-ти юни, точно в 8:00 „Духът на здравето” ще даде отговори на съществени въпроси, важни не само за здравето, но и за качеството ни на живот.

Какво представляват ритъмно-проводните нарушения? Кои са причините за неритмичната сърдечна дейност, и какво включва модерното лечение?  Гости и събеседници на д-р Неделя Щонова по темата са д-р Светослав Йовев, Председател на съсловното сдружение по електрофизиология и кардиостимулация и д-р Васил Трайков – единственият български електрофизиолог, сертифициран в ЕС за извършване на авангардната процедура аблация при ПМ (предсърдно мъждене)  и сърдечна аритмия.

Неотдавна американската Асоциация за изследване на сърдечно-съдовите заболявания публикува практическо ръководство от седем простички правила, чието спазване може да намали съществено риска за здравето на сърцето. Това ръководство привлича вниманието на редица учени, които след проведени изследвания стигат до извода, че правилата на американската асоциация са много ефективни и в борбата с онкологичните заболявания. Тази неделя, от 8:00 в „Духът на здравето“ по bTV д-р Неделя Щонова ще запознае зрителите именно с тези 7 прости, но много ефективни правила за здраво сърце.

Втората тема в предаването засяга емоционалното хранене и това до какво води голямото изяждане на мъката, обидата и гнева. Как  да поемем контрол върху емоционалното хранене? – гост по темата  за отговори, коментари и анализ е доц. Захарина Савова – психолог и психотерапевт, преподавател във факултета Обществено здраве, МУ, София.

„Духът на здравето“ тази неделя ще завърши с гостуването на един тибетски учител – Лама Геше Ла. Той  заминава за Индийски университет, за да изучава будизъм на 12 годишна възраст. Вече петнайсет години пътува из западния свят за да проповядва и помага на рационалните ни умове да постигнат удовлетворение и усещане за себеосъществяване и самодостатъчност, без трофеите на материалната надпревара. Какви са ценните съвети, които ще даде тибетският монах зрителите на bTV ще видят тази неделя, 23-ти юни, от 8:00 по bTV.

Гледай видео записи от предаването онлайн.