Аделина Радева здравее с 8000 лева в Нова телевизия

Новата екранна партньорка на Виктор Николаев, която седна на стола на устатата Ани Цолова – Аделина Радева, е открадната от БНТ срещу 8000 лева заплата. Доскоро журналистката бе водещ на публицистичното предаване „Още от деня” на телевизията майка, но вече се изявява в Нова.

Според запознати, Аделина получила оферта за рокада от шефката на дирекция „Информация” Вяра Анкова. Само допреди три месеца съпругата на Томас Лафчис бе генерален директор на БНТ1, а от октомври е шеф в частната телевизия, съобщава secret.bg.

Анкова имала одобрението на Виктор Николаев, тъй като с Аделина си партнирали в сутрешния блок на БНТ „Денят започва” по БНТ1 от 2008 до 2010 г.

Радева пък изобщо не се поколебала дали да приеме, тъй като Анкова й предложила заплата от 8000 лв. – сума, която надхвърляла близо три пъти предишното й възнаграждение. Освен това не виждала повече перспектива за себе си в държавната телевизия. „

На всеки 3 месеца водещите на „Здравей, България” получавали и бонуси, а сумите варирали в зависимост от рейтинга, който постигали.

На мястото на Аделина пък застана програмният директор на БНТ1 Емил Кошлуков, пише „Уикенд“.

Николаев изобщо не криел от колегите си задоволството си от новата си екранна половинка. За разлика от властната Ани Цолова, която често го прекъсваше в ефир, мачкаше самочувствието му и рядко му даваше думата, Аделина се държала далеч по-професионално с колегата си, когато си партнирали в ефира на БНТ1 преди 7 години.

Инфо: Агенция БЛИЦ