Africa day 2010 – афроденс парти събира расите с мир!

Global Vision Circle и Червената къща празнуват Africa day 2010 с афроденс парти

В Деня на Африка, 25  май, вторник, от 20 часа в Център за култура и дебат Червената къща, ул. Любен Каравелов 15, диджеите на Global Vision Circle и Червената къща ви канят на афроденс парти, което събира  европейци и африканци заедно.

Денят на Африканското единство, 25 май, се отбелязва като истински празник в цяла Европа от Дъблин до Рим, и особено в градовете с живи африкански общности. На 25  май се организират музикални фестивали, денс партита, представления, панаири с африкански храни, напитки, дрехи, обичаи. Това е ден, в който европейците могат да научат повече за живота в Африка, днес и отвъд стереотипите, а африканците – да заяват културната си идентичност и затвърдят мястото си в европейското общество. Това е както ден за спомняне миналото на колониализма, така и ден за поглед с надежда, към бъдеще, в което расите и континетите са по-близо едни до други.

Africa Day 2010 в Червената къща ще бъде цветно музикално събитие, на което диджеите Africandro и Dancing Angel ще представят селекция от африкански танцувални стилове – афробийт, афропоп, афрореге, сукус, джуджу, макоса, мбалакс, бенга-бийт и др.

Специално участие с хип-хоп на живо ще има 21-годишният Оладутун Ибикуи, или MC Foreal. Музиката и поезията на Ола разказва за това какво е да си черен българин, роден в Нигерия, израсъл в България и носещ двата континента в сърцето си.

Global Vision Circle е един от най-успешните организатори на world music събития в София, с многобройни партита, представящи културата и музиката на света, от Южна Америка до Индия. Център за култура и дебат Червената къща “Андрей Николов” е пространство за съвременна култура и критически дебат отвъд стереотипите.

Global Vision Circle и Червената къща споделят вярата, че българското общество днес се нуждае от повече повече познание за различните култури и повече сетива за разнообразието. Те още вярват, че музиката и културните фестивали са най-добрата форма на образование и позитивна промяна.

Заповядайте на Africa day 2010 в Червената къща, за да се забавляваме и танцуваме заедно, европейци и африканци и да отпразнуваме общата мечта  – Африка и света обединени, а не разделени.

facebook event http://www.facebook.com/?ref=logo#!/event.php?eid=123207194367888&ref=ts