Алекс от „България търси талант“ пуска първи хит – видео

Гледай Алекс Александрова – Ренесансово момиче Official Video онлайн

Линк в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=049Ur2Y6LWY

Първият самостоятелен сингъл на младата и талантлива поп певица Александра Александрова е вече факт. Премиерата на „Ренесансово момиче” се състоя на 25.11.2013 година. Алекс реализира дебютния си видео сингъл като самопродуциращ се изпълнител. Песента е по музика на Алекс Нушев и текст на самата Алекс.

Всъщност едва ли има някой, който да не си спомня крехкото момиче с космически глас от ТВ предаването „България търси талант” (2010). Тогава Алекс стигна до полуфинал, но това далеч не е най-големият успех в живота й.

Алекс пее от 3-годишна и зад гърба си има три Гранд При награди, участия в международни фестивали в Италия, Австрия, Латвия, Швеция, Сърбия, Македония и др. Тя е най-младият участник в историята на Банско Джаз Фест (през 2010, когато е на 17г.). През 2011 и 2012 е „изгряващата звезда“ в Гала концерта „Коледни звезди“, организиран от актрисата Искра Радева. Певицата на крехка възраст дели сцената с Васил Найденов, Нели Рангелова, Дует Ритон, Йорданка Христова, Марги Хранова и много други.

„Защо „Ренесансово момиче“? Защото ренесансовият човек е бил самоуверен, интересувал се е както от наука, така и от изкуство и е вярвал, че ще промени света! И го е направил – Шекспир, Микеланджело, да Винчи…”, казва Алекс и добавя, че трябва хората да вярват, че светът се променя към по-добро, и че мечтите са реалност, просто искат сбъдване.