Алеша Диксън бие барабана – виж шумния хит „Drummer Boy“!

Alesha се завръща дръзка, ритмична и с характерно поп звучене

Alesha привлича вниманието върху себе си, отправяйки се към върховете на класациите с пилотния си сингъл „Drummer Boy”, част от третия й студиен албум. Парчето се отличава с впечатляваща пъстрота и оригиналност –  внушителен военен ритъм, примесен със запомнящ се припев – всички предпоставки за достойното завръщане на певицата на сцена са налице.

Drummer Boy” е написана и продуцирана от новото протеже на Akon – Shamrock, a текстът е дело на Nate Walka. И двамата са млади, изгряващи таланти, които бързо си проправят път към славата. Walka вече си спечели награда Грами за номер едно хита „Blame It On the Alcohol” на Jamie Fox, a също така е работил съвместно с имена като Chris Brown, Trey Songz и M.I.A.

В „Drummer Boy” са включени семпли от саундтрака към култовия филм от 2002 г. – „Drumline” – филм, посветен на феномена на младежката култура на Америка.

За новото си парче Alesha казва: „За мен този сингъл е цяло събитие. Когато чуеш барабаните, веднага ти се приисква да се раздвижиш. Това е една много енергична песен, в която жените командват! Стори ми се като идеално пилотно парче за албума.”

Alesha вече се е утвърдила като име в музикалните класации на Великобритания, като дебютния й за Острова албум „The Alesha Show” я изстреля на върха на чартовете. Синглите „The Boy Does Nothing” и „Breathe Slow” й заслужиха номинации за наградите Brit и MOBO.

Новият албум на Alesha, който се очаква да излезе през ноември, е дързък, ритмичен и с характерно поп звучене – пълно отражение на многостранния талант на изпълнителката.

Alesha Dixon – Drummer Boy ( H Q ) Превод