Amanda Lepore – транссексуална поп икона идва навръх 2-ри февруари

Транссексуалната поп икона Amanda Lepore пристига в България

Тя ще подкрепи втория проект на SSS Production – United in Diversity

Транссексуалната поп икона Amanda Lepore пристига в София в подкрепа на втория проект на SSS Production – United in Diversity Party. На 2 февруари (вторник) 2010 г. в столичния клуб Ялта музата на световноизвестния фотограф и режисьор David LaChapelle и нашумелия през последните години на американска клубна сцена Cazwel ще представят уникална музикална програма, съчетана с нестандартна визия и наситена с провокации.

United in Diversity Party” е събитие вдъхновено от проблема с неравнопоставеността на хората с различна сексуалност в България. Неговата основна цел е предизвикването на обществен дебат от който да стане ясно, че различната сексуалност не те прави различен човек” – сподели Михаил Вучков, изпълнителен продуцент на SSS Production. И допълни, че привличането на общественото внимание към подобен род проблеми има за задача да предразположи преди всичко към едно искрено човешко отношение, разбиране и толерантност.

Проектът United in Diversity стартира на 18 януари 2010 г. и ще бъде съпроводен от национална кампания в подкрепа на една единна европейска идея в защита на изконните човешки права. За целта организаторите заснемат специална фотосесия (по идея на Михаил Вучков), която пресъздава различни битови ситуации, с които всеки човек би могъл да се асоциира. Нейното основно послане цели да покаже, че всички хора независимо от тяхната сексуалност живеят, мислят и чувстват по един и същи начин.

Лице на снимките е актьорът Ричард Ричардсон, който придоби популярност през последните години чрез превъплъщението си в образа на Наташа Рич. Организаторите избират именно него, тъй като смятат, че точно така трябва да изглежда съвременният образ на човек, който съчетава в себе си мъжкото и женското начало.

Фотографиите са дело на Диляна Флорентин, за грима е отговорен един от най-добрите български гримьори Слав Анастасов, а стилистът, който допринася за пресъздаването на уникалната атмосферата на шейсетте години, е Персиян Еан. Част от дрехите и аксесоарите са на младата дизайнерка Василена Върбанова и Mystic Bulgaria (за SV Fashion). Кадрите ще бъдат показани пред клуб Ялта в периода 25.01-02.02.2010 г.

Първият проект на SSS ProductionDrugness Release Party беше посветен на различните зависимости в съвременното общество, като в него взе участие най-популярният турски Dj – Dj Tarkan.

###

Amanda Lepore е един от най-известните транссексуални мъже в историята на Америка. Тя е не само дизайнер и модел, но и nightlife хостеса, клубен перформър и бизнесмен. Успехите на Amanda я превръщат в топ лице на Armani, SWATCH, M.A.C., Heatherette, Camp и много др, a oбразът й вдъхновява артисти от висша класа като Дейвид Лашапел, Сър Елтън Джон и Джейсън Ву.

Виж клипа на TIGA – Sunglasses at night с участието на Amanda Lepore: