Американски гурута правят безплатни семинари по модерни танци

Хаус и Айрънмен от Ърбан артистриидват за семинари, демонстрации и партита в чест на Месеца на афро-американската история

Двама от членовете на Американската танцова хип-хоп формация „Ърбан Артистри” (Urban Artistry) ще посетят София от 25-и до 28-ми февруари, за да проведат семинари, демонстрации и партита в чест на Месеца на афро-американската история.

Джуниъс „Хаус” Брикхаус, основател и директор на Ърбан Артистри и артистичният директор Ръсел „Айрънмен” Кембъл ще пътуват от Вашингтон до България под спонсорството на Американското посолство в България, за да осветят приноса на афро-американците в американската култура през тематичния месец.

Ърбан артистри” е група от танцьори, музиканти, историци, които работят като посланици на градските изкуства и танцовата култура. Групата посети България по случай десетото издание на фестивала „Джем он ит” (JAM ON IT) през септември миналата година.

„Хаус” и „Айрънмен” ще проведат серия уъркшопи за приноса на афро-американците в танците, показвайки как една култура може да бъде обогатена, когато обгърне приноса от различните нации в нея. Двамата ще посетят три гимназии в София и ще направят два публични семинара по брейк и други модерни градски танци в Американския център в Градската библиотека, намираща се на площад Славейков в София, на 27-ми февруари съответно от 11 и 14 часа.

Входът ще е свободен за всички, които искат да почерпят малко автентично знание върху танците. Гостите от Вашингтон ще се фокусират именно върху това, да представят пълно и оригинално различните стилове на модерните градски танци. Въпреки че всеки от тях има различна история, те са напълно запознати с легендите, които са прокарали пътя в тези танци и влиянието, с което са допринесли африканската, латинската, карибската култура и източните бойни изкуства.

От основаването си през 2005, Ърбан артистри показва пред света една нова перспектива в градските танци и изкуства. Мисията им е всепризната. Посолството на САЩ подкрепя урока по толерантност чрез културата, която е в основата на тези събития.

От февруари месец в програмата на Pop Art Cafe се завръща фънк партито The Breakz. Веднъж месечно зад пулта ще застава PhaseOne заедно с различни гости DJ-и. Феновете на тази музика, а и онези, които не са запознати с музикалния стил, неизбежно ще бъдат завладяни от фънк ритъма. The Breakz е с вход свободен, началото е след 21:30, а датите ще бъдат обявявани своевременно.

Тази седмица датата е 27.02, а гост на PhaseOne са Urban Artistry. Участието им в София е част от тридневна програма, в която ще участват в различни уъркшопи.

 
По темата: