„Американски хроники“ и „Верижна реакция“ по bTV Action – видео

Акценти от филмовата програма на bTV Action за периода 30 декември 2013г. – 5 януари 2014 г.

Събота, 4 януари
00:00 часа
Американски хроники
Оригинално заглавие: Crack House USA (САЩ, 2010 г.)
Жанр: Криминален, Документален
Режисьор: Зак Снайдер
Актьори: Хенри Кавил, Ейми Адамс, Даян Лейн, Майкъл Шанън, Лорънс Фишбърн, Андже Трау и др.

Гледай филма онлайн

Лятото на 2005 г. Федерални агенти и полицаи заснемат над хиляда часа кадри от наблюдението на наркоквартира в Рокфорд, Илинойс. През шестте седмици на наблюдение, местните дилъри пушат трева, играят си с оръжия и продават крек и хероин, без дори да подозира, че всяко тяхно движени се заснема. Клиентите идват и си отиват, без да предполагат, че и техният начин на живот вече не е тайна за никого. Този документален филм показва възхода и падението на една от безбройните подобни квартири, както и на американското общество като цяло. Интервютата с членовете на бандата, с техните семейства, както и с наблюдаващите полицаи, разкриват неизбежната трагедия, клоняща към черна комедия, на един свят, който лежи скрит в рамките на всеки съвременен град.

Неделя, 5 януари
00:00 часа
Верижна реакция
Оригинално заглавие: Chain Reaction (САЩ, 1996 г.)
Жанр: Криминален
Режисьор: Андрю Дейвис
Актьори: Андрю Дейвис, Джош Фридман, Киану Рийвс, Фред Уорд, Кевин Дън , Морган Фрийман, Брайън Кокс и др.

Гледай видео анонс онлайн

Младият техник Еди и красивата Лили са в екип от учени, разработващи нов източник на енергия, който ще преобърне световната индустрия.

Експериментите са много успешни и екипът е пред прага на революционно откритие, но това не се случва. Лабораторията е взривена, а ръководителят на проекта – убит. Подозренията на полицията падат върху Еди и Лили, които в своя защита започват свое разследване. Озовават се в епицентъра на лабиринт от тайнствени правителствени сделки, високотехнологичен шпионаж и мрежа от загадъчни убийства…

Препоръчителен родителски контрол. Филмът не е подходящ за лица под 12 години.