„Ангели в Америка“ – ТВ7 пуска мини-сериал с големия Ал Пачино!

TV7 започва излъчването на хитовия сериал “Ангели в Америка”

Шестсерийният филм е с участието на знаменитите Ал Пачино, Мерил Стрийп и Ема Томпсън

Националната ефирна телевизия TV7 стартира излъчването на хитовия мини-сериал „Ангели в Америка”. Сериалът е с участието на звездите Ал Пачино, Мерил Стрийп и Ема Томпсън и е режисиран от легендарния Майк Никълс.

Премиерният първи епизод на „Ангели в Америка” е на 17 май от 20.40 ч. по TV7. Шестте серии на мини-сериала ще се излъчват всеки вторник, сряда и четвъртък в периода 17 – 26 май.

Действието на „Ангели в Америка” се развива в Ню Йорк в средата на осемдесетте години на миналия век. Сюжетът проследява живота на няколко души, сблъскващи се по един или друг начин с вируса на СПИН и засяга важни теми като различната сексуалност, религията, зависимостите, политиката, кризата на личността и доверието. Това е един завладяващ разказ за любовта, измамата, живота, смъртта и пътуването между отчаянието и надеждата.

Телевизионната поредица е базирана на пиесата на Тони Кушнер „Ангели в Америка”, която получава престижната награда „Пулицър” и предизвиква огромен интерес на Бродуей. У нас театралната постановка се поставя със същото заглавие в Народен театър „Иван Вазов”.

През 2004 г. мини-сериалът „Ангели в Америка” печели пет награди „Златен глобус”. Носител е и на рекордните 21 номинации и 11 награди „Еми”.

Видео анонс към сериала:

 
По темата: