Ани Салич се завърна потресена във Фейсбук

С много силни и емоционални думи Ани Салич се обърна към управляващите и попита защо у нас още няма детска държавна болница като в другите държави. Тя се сблъсква с покъртителен случай на майка, която отчаяно обиколя по здравните заведения и никой никъде не казва от какво е болна тя. Накрая Ани Салич се намесва и детето е спасено в последния момент. Ето какво пише във Фейсбук Ани Салич:

Спрях да пиша във Фейсбук заради всеобщата омраза на всички към всичко. Сега обаче не мога да се въздържа, защото ми писна от бездушието и безхаберието навсякъде. Моля вижте снимките по-долу и се запознайте с Бояна и Гергана. Гергана е самотна майка, изоставена от мъжа си след като родила Бояна и се оказало,че детето е със спина бифида…това означава – с отворен гръбнак… Подобни деца обичайно ги изоставят, за да завършат живота си по домове, без да помръднат от леглото.

А Гергана си взе детето и започна битката, за да може сега Бояна да ходи, да учи, да гони гущерите и котките на село. И така де – познавам ги много години… имаше няколко операции в чужбина… ипотека на къщата и постоянна битка с околните… Днес обаче изпитах безсилие, когато Гергана се обади плачейки, за да каже, че не знае какво да прави и как да помогне на дъщеря си…от снощи плаче от болки, кракът й е надут… ходили в „Токуда“… не знаят как да помогнат…ходили в „Пирогов“… не знаят как да помогнат… отишли в Педиатрията… от тримата ревматолози двама били в отпуск, а директорката в Педиатрията й казала, че работят само с часове, а не по спешност..да си запишела час…

Боже, боже…кой да молиш…кой да викаш на помощ… в България дето казват щяла да изчезне след 40 години, в България където не се раждали българчета,където подариха 2 милиарда на един хитрец банкер,а не намериха 20 милиона,за да се направи съвременна детска болница,за да се лекуват българчетата…

Така де… слава богу след обаждания тук и там доц.Стефанов, който е в отпуск, ги прегледа и благодарение на него ги приеха в болницата като диагнозата по думите на майката е сепсис и било въпрос на часове битката на Гергана за Бояна да бъде загубена… Та това е накратко историята на една българска майка и дъщеря…но колко ли още такива майки има,на които никой не е успял да помогне… защото онези горе, от които зависи България да я има, да се раждат българчета и да не изчезне българският род, просто не им пука!

Дано поне не забравят,че и Рая и Ада са тука на Земята,а не горе на небето и накрая всеки ще си получи заслуженото, дано най-после да разрешат да се направи Българска държавна детска болница, каквито има и в Румъния, и в Македония,и в Гърция, че и в Турция, но не и у нас!

Инфо: Plovdiv24.bg