Ани Цолова и Марта Вачкова „Жена на годината“ – снимки

На бляскава церемония в нощта на 8 декември в София Ивент Център, списание GRAZIA отличи най-успешните дами за 2013 г. Превърнала се в символ на класа и престиж, церемонията “Жена на годината“ за осма поредна година събра на едно място жените, които не спират да ни вдъхновяват с постиженията си, и, разбира се, мъжете, които са най-важната упора за успехите им.

Представители на бизнеса, медиите, шоубизнеса, модата и спорта изпълниха изисканото пространство на Ивен Център, за да станат част от вълнуващото събитие, по време на което 12 от общо 60 жени, номинирани в различните категории, получиха от сцената своите статуетки заедно със заслужените аплодисменти на публиката.

По традиция събитието започна с приветствие на патрона на конкурса, кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова. Тя въведе гостите в мисията на тазгодишната „Жена на годината“ – „На училище през XXI век – игра на традиции, модерност и въображение!”.

Отличените дами в 12-те категории тази година са:

Мода Лица – Кремена Оташлийска
Мода Дизайн – Яница Йончева
Сцена Музика – Михаела Филева

Младата изпълнителка Михаела Филева бе изключително изненадана, че взе приз в категория за „Музика“ и сподели, че за нея е чест дори това, че е попаднала в номинациите.

Сцена Актриси – Силвия Лулчева
Личен стил – Мария Илиева

За първи път тази година имаше една нова категория – за „Личен стил“. Призът отиде в ръцете на ослепителната Мария Илиева, която бе една от най-бляскавите дами на церемонията.

„Тази награда е вдъхновение и признание както за творческите ми постижения, така и за личността ми. Благодаря на всички гласували за мен и на хората, които се грижат за визията ми – Васил Божилов, Георги Петков, Зоран Коцов,“ сподели развълнувано Мария в края на една от най-значимите церемонии на годината.

Спорт – Отбор по волейбол
Тв Публицистика – Ани Цолова
Тв Шоу – Марта Вачкова

Усмихнатата Марта Вачкова мина по червения килим под ръка със своя добър приятел – актьора Владо Пенев. Малко по-късно именно той бе човекът, който й връчи наградата за „Тв шоу“.

Тв актриси – Теодора Духовникова
Общество – Цецка Радева
Бизнес – Гергана Ташкова
Култура – Гери Турийска

GRAZIA връчи и три специални награди – награда за инициативност на Евелина Павлова, специална награда за смелост на Ина Кънчева и специална награда за принос към решаване на демографския проблем в България получи Д-р Стаменов.

Водещи на церемонията бяха Драго Симеонов и Гери Турийска, които се погрижиха за доброто настроение в залата, подкрепено от изпълненията на Печенката и Веско Ешкенази, група Хипнотик, Ралица Ралинова, Тони и Светльо Къслев.

Поли Генова напусна за малко къщата на „Музикална академия“, за да присъства на бляскавото събитие. Чаровното миньонче този път изненада всички с недобре подбран тоалет – червена надиплена рокля, която правеше певицата още по-ниска и бе подходяща за изява на сцената, отколкото за официална гала вечер.

Частично е използвано инфо на агенция ПИК