Ани Цолова и УНСС в скандал

Студенти от УНСС искат извинение от водещата Ани Цолова заради изказване, което е направила в ефира на Нова телевизия. Те са направили онлайн петиция, ето какво точно пишат в нея:

„Водещата на сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей България“ Ани Цолова да се извини публично от ефира на предаването, на което е водещ, на всички настоящи, бивши и бъдещи студенти в УНСС. На 19 юни 2017 година тя заяви, че в България е по-трудно да станеш първокласник, отколкото да завършиш УНСС. По този начин тя се изгаври по брутален начин с хиляди млади българи, които минимум 4 години полагат усилия, за да завършат своето висше образование. Подигра се с десетките безсънни нощи, в които възпитаниците на университета са се подготвяли за изпит. В същото предаване Цолова нарече дипломата за висше образование „някаква хартийка“, с което отново унизи студентите и положените от тях усилия. През последната седмица Ани Цолова използва националния ефир на Нова телевизия, за да води открита кампания срещу УНСС, забравяйки основните принципи на журналистиката.“

Ето няколко мнение и на част от подписалите се: „Защото това са безумни обиди към всички студенти, изкарали с много усилия своите дипломи за висше образование! Недопустимо поведение за един журналист! Позор“, „Вярвам в петицията“, „Ще се борим за справедливост“.

Преди дни избухна скандал в УНСС. Студентът Кезим Медев призна за практиката на една от преподавателките да пише тройки и четворки на предадени празни листове на изпит, а пишещите получавали слаби оценки. Преподавателката Соня Докова се оттегли от учебното заведение.

Инфо: Агенция БЛИЦ