Ани Цолова: Нямам пари за 5-звезден хотел

Ани Цолова от „Нова телевизия“ призна пред Сашо Диков, че е била на парти на Би Ти Ви – по повод 13-ата годишнина на сутрешния блок на конкурентната телевизия – като част от екипа на предаването до скоро.

„Какво странно има – там са моите приятели, какво нередно се е случило?“, каза реактивната водеща.

Тя заяви, че не й тежи ранното сутрешно ставане. „За мен Би Ти Ви е затворен период, но това, че съм напуснала дадена медия, не значи, че трябва да приключа общуването с тези хора. Никога няма да изнасям каквото и да е от кухнята на бившата ми медия. Това е въпрос на чистоплътност“, каза гостенката.

Цолова заяви, че интервюто с Пламен Орешарски, на което тя и екранният й партньор Виктор Николаев разкъсаха госта си, нямало нищо общо със събитията по-късно – т.е., с напускането на Би Ти Ви и местенето им в Нова.

Все пак водещата призна, че и преди е мислела да напусне „Би Ти Ви“.

При първите й два разговора с „Нова телевизия“ изобщо не ставало дума за пари, категорична е журналистката. 13 години в Би Ти Ви тя също не говорила за пари.

„Винаги съм обичала работата си и никога не съм го правила за пари, хубаво е, че съм такава, защото ако се изкушавах от къщи, вили, курорти, аз нямаше да съм такъв човек. Постоянно се намират хора, които ме изкушават. Не ме вълнуват къщи, пръстени и скъпи коли – такава съм“, заяви Ани Цолова.

„Много е абсурдно, да се твърди, че е удар това, че едни хора са се преместили от едно място на друго. Не е такава сумата, която получавам, каквато се говори“, каза Цолова. „Аз не получавам заплатите си от данъкоплатеца, работим в частна компания, в която всичко е прозрачно.“.

„13 години съм работила по Би Ти Ви и живея така, както мога да си го позволя, нямам скъпа кола, не мога да ходя по курорти и 5-звездни хотели“, каза гостенката на Диков, намеквайки за снимките, на които лидерът на „Атака“ Волен Сидеров се пече на луксозен кубински плаж.

„Още мисля дали да съдя Деница Гаджева, жалко, че така говори политик с мен“ – това заяви водещата по повод интервюто си с атакистката отпреди няколко дни, в което любимката на Волен обвини нея и Виктор, че са поръчкови журналисти.

„Общуването й прилича на ученик от ниво четвърти клас. Ясно е, че българските политици не обичат да им задават неудобни въпроси. Все пак ние сме журналисти – като питаме за критични неща, нормално е да не сме харесвани, но те трябва да отговарят на тези въпроси, защото това са избрали да са – политици“, каза Ани Цолова.

Тя призна, че всички политици, когато са недоволни, започват да те обвиняват, че играеш с противниците им.

„Винаги си задаваме въпросите, които трябва да бъдат зададени. Които нашата съвест ни дава. Смятам, че някой пързаля Волен Сидеров по темата „Куба“, но той трябва да отговори откъде са тези пари. Това не ти ли е малко претоплена манджа? Ти колко пъти си питал Волен за тези неща и никакъв отговор“, каза Ани.

„Ако съм жена на годината, че съм напуснала едно работно място и съм отишла на друго – не приемам. Ако съм такава, защото съм се държала мъжки – разбирам“, заключи Ани Цолова, която преди дни бе наградена с приза от списание „Грация“.

Тя заяви, че е фаталист и не иска да се хвали, но призна, че е попаднала на страхотен екип. Намерила много приятели в „Нова телевизия“ и резултатите го показвали.

Гостенката на Сашо Диков не отговори как е успяла да свали толкова килограми.

„Имам много да благодаря на теб и Нери Терзиева за първите си стъпки. Даваше ми много съвети, защото вероятно си видял хляб в мен. В началото ме беше страх. Тогава имаше малко таксита и малко пияни по улицата“, спомня си успешната сутрешна водеща.

Гледай видео запис от предаването онлайн