Антонина – в голяма фотосесия, Андреа – в малък телевизор! /снимки/

Антонина води двойнствен живот

Разкрива се във фотосесия

„Зад маската“ е озаглавена новата фотосесия на фолк певицата Антонина, реализирана от модния фотограф Момчил Христов. Основната идеята на арт творбата е да покаже как във всеки човек на изкуството живеят две личности. Първата е образът, който той гради в обществото, медийния му облик, звездата, която публиката вижда на сцената. Това е онзи пожелателен образ, който събира най-добрите качества на изпълнителката и я представя в най-бляскава светлина.

Вторият образ е скритото, вътрешното Аз, което остава извън светлините на прожекторите, но в което певицата се чувства повече себе си – там тя не трябва да се притеснява за това как изглежда и какво ще си помислят за нея. Във втория образ тя изразява своята истинска същност, която е по-различна от наложения имиджов образ на поп-фолк изпълнителка.

За да илюстрират абстрактната идея фотографът Момчил Христов и екипът на Антонина създават истинско шивашко ателие в студиото. Основният кадър показва певицата – красива и недостъпна, облечена във феерична рокля, с разпуснати коси и изцяло в стилистиката на жанра. Около нея се суетят стилистка и фризьор (това са дизайнерката Жана Кошева и коафьорът Любо Николов от „Луксор“, които от години се грижат за стайлинга на певицата). Зад паравана пък занича любопитна дама, която сякаш иска да открадне тайната за красотата на Антонина. А в ъгъла – необезпокоявана от цялата тази суетня, продължава еднообразната си работа наетата шивачка, чиято единствена цел е да изкара насъщния за децата си. На заден план, в малкото телевизорче на стената в ателието, неспирно върви фолк канал с клип на звездата Андреа.

Единственото, което разваля идиличната картинка, е образът на певицата, който се отразява в огледалото. Там не е шеметната красавица с екстеншъни и секси рокля. От огледалото ни гледа една истинска рок тигрица, която е готова всеки момент да изскочи оттам и да разхвърля цялата фолк суетня.

„Сесията е много идейна, много силна. Опитахме се да покажем нещо различно, да накараме хората да се загледат в детайлите, да се замислят – обяснява Антонина. – Много съм щастлива, че имах възможността да осъществя тази идея с моя екип и с Момчил, разбира се, който твори чудеса с фотоапарата, наистина“.

 
По темата: ,