Арфов Концерт на възглавници – за малки и големи


Арфов Концерт на възглавници

12 ноември 2011, 17:00
13 ноември 2011, 11:00
Галерия Модо
Ул. Котел №8, София

Концертът

Аристократични, изтънчени и романтични инструменти ще бъдат главните герои в предстоящия арфов „Концерт на възглавници”. Любовта към древната келтска арфа и съвременната педална арфа се срещат в дуото на световноизвестната арфистка Даяна Роуан и арфистката на Софийска Филхармония Весела Тричкова.

Изпълнителките са подготвили многообразна програма, която ще ни потопи в свят на релаксация, размисъл и жизненост! Ще чуем творби на новатора в арфовата музика Карлос Салседо “Танго и Румба”, уникална версия на Канон от Пахелбел, както и произведения от келтските земи, Близкия изток, старинна музика, оригинали и импровизации.

Възглавници, цветни моливи и специални музикални листове, вкусни био продукти ще съберат своите почитатели в Галерия Модо в Лозенец.

Досега в „Концерт на възглавници” са представяни роял, цигулка, виола, виолончело, контрабас, обой, саксофон, флейта и ударни инструменти. Специфичното за този формат събития е, че не ограничава възрастово публиката и поставя акцент върху класическата музика.

„Концерт на възглавници” е съвместен проект на развиващите занимания „Бебешка музика” и Галерия Модо.