Артерия и Уикеда изсмукват метъл кръвчицата на 7 български града!

Artery и Уикеда с общо турне в седем български града!

31 март – 6 април 2010

ARTERY и УИКЕДА ще предприемат съвместно клубно турне в началото на април. То ще обхване седем български града в поредицата София, Пловдив, Сливен, Габрово, Бургас, Варна и Стара Загора. Обиколката стартира на 31-ви март от столицата и приключва на 6-ти април. Проектът се осъществява със съдействието на Jack Daniel’s, Tuborg и Строежа.

Трима от членовете на Артерия пристигат специално от Холандия, докато фронтменът Янко Бреков е твърдо в България от половин година насам. Както вече е достатъчно известно у нас, той и бивши участници в групата разработват успешно сравнително новата си формация The Pomorians. Именно те бяха в партньорство с Уикеда при последното, така наречено, Коледно турне, когато изпълниха клубовете до краен предел. Любопитен факт е, че в състава на Artery, освен Хуби Хубенов (бас) и Мена Хубенов (китара), на барабаните ще се включи Васил Вутев-Васето от Пиромания.

Артерия пребивават вече над десет години в Амстердам, където за този период издават 4 албума /от общо 7 студийни/ и освен множеството си самостоятелни концерти, свирят и с групи като Sepultura, Agnostic Front, Sick of it All, Fun Loving Criminals, Fishbone, Pro-Pain и мн. други. През 2009-а година групата навърши 20 години и направи няколко запомнящи се концерта, последният от които пред повече от 3000 души на главната сцена на Spirit Of Burgas, непосредствено преди Clawfinger! Няколко месеца по-рано Artery бяха единствената родна група сред подгряващите на Soulfly в София.

Уикеда са в традиционната си върхова форма. Бандата от три месеца е отново в шестчленен състав с двучленна брас секция. Ерол и компания са сред малкото, които вече над десет години поддържат активна концертна дейност в България и чужбина.

Билетите за концерта на двете групи в София, ще се разпространяват през мрежата на Ticketstream.bg – вериги магазини Офис 1, Техномаркет, М-тел, На Тъмно, Ориндж, Строежа. Предварителната продажба стартира на 15-ти март, понеделник, с цена от 12 лв., а в деня на събитието и на място – 15 лв. Конкретният лайв ще се състои в новия ROCK BAR FANS, който се намира в кв. Хаджи Димитър – читалище „Иван Вазов“. Клубът разполага с перфектно озвучаване и солидна сцена. Броят на билетите ще бъде ограничен до 250.

В останалите шест клуба пропуски ще се продават единствено на входа в съответните дни!

Ето точните дати и локации:

ARTERY & WICKEDA

Bulgarian Club Tour 2010

София

31-ви Март, Сряда – 20:00 ч.

Клуб Rock Bar Fans (кв. Хаджи Димитър, ул. Макгахан 42 – читалище „Иван Вазов”)

Билети: Ticketstream.bg – 12 лв. предварителна продажба, 15 лв. в деня и на място

Пловдив

1-ви Април, Четвъртък – 22:00 ч.

Клуб Lollipop (ул. Райко Даскалов 53)

Вход: 10 лв.

Сливен

2-ви Април, Петък – 22:00 ч.

Клуб Тангра (ул. Цар Симеон 35)

Вход: 7 лв.

Габрово

3-ти Април, Събота – 24:00 ч.

Клуб Faces (ул.Скобелевска 19)

Вход: 8 лв.

Бургас

4-ти Април, Неделя – 22:00 ч.

Клуб Bizarre (ул. Васил Априлов 15 – до подлеза на операта)

Вход: 10 лв.

Варна

5-ти Април, Понеделник – 21:00 ч.

Морско казино (Морска градина – Варна)

Вход: 8 лв.

Стара Загора

6-ти Април, Вторник –  22:00 ч.

Клуб Jam (ул. П. Парчевич 55 – централен пазар)

Вход: 10 лв.

Виж Уикеда – Мариана (2009):

 
По темата: