Avenged Sevenfold далеч не са „So Far Away“ от Металика! (+видео)


Avenged Sevenfold с премиера на видео клипа към настоящия си сингъл “So Far Away”

Видеоклипът към сингъла “So Far Away” на Avenged Sevenfold вече е факт и започна своето излъчване на 10 май по MTV, MTV2, MTV UK и MTV.com.

Емоционалният клип е посветен на починалия барабанист на групата Jimmy “The Rev” Sullivan и пресъздава дългогодишното приятелство между членовете на групата още от тяхното сформиране в Хънтингтън Бийч (Калифорния) през 1999 г. Режисьор на клипа е Wayne Isham, който е правил клипове на групи като Metallica, Mötley Crüe, Megadeth, Def Leppard и др.

Прочувственият елемент във видеото е в синхрон с емоционалната тема в песента, която е едно много лично сбогуване със Sullivan и е част от позлатения албум на групата “Nightmare”.

“So Far Away” продължава да се изкачва в класацията Active Rock, следвайки примера на предишните два сингъла от албума, а именно “Welcome to the Family” и “Nightmare”, които стигнаха до Номер 1. “Nightmare” беше най-често пусканата песен във формата Active Rock през 2010 г.

Към момента Avenged Sevenfold са на своето “Welcome to the Family” турне, което приключва на 21 май. За повече информация, посетете сайта на групата: www.avengedsevenfold.com

Албумът на Avenged Sevenfold Nightmare е на българския музикален пазар благодарение на Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.