Автобиографична изповед на Деян Неделчев – Икебаната /видео/

Деян Неделчев по пътя на славата

Преди няколко месеца Деян Неделчев беше известен с три неща – дуетите с брат си Бойко и песните „От икебана дървесата ги боли“ и „Съчки събирам“. Днес той е един от участниците, които достигнаха финала на култовия риалити формат – КЪРТИЦАТА. Човекът се оказа изключително широкоскроен, толерантен и симпатичен. Определиха го като „най-приятната изненада“ в шоуто.

От къде минава дългия път на момчето от Русе, защо една звезда от България спи в тоалетната на бензиностанция в Будапеща, как неспокойният дух на певеца го води към търсене на реализация в различни краища на света и защо в момента му се живее в България – за всичко това ни разказва „Игри на съдбата“.

Деян Неделчев е роден на 16 януари в семейството на асансьорен техник и детска учителка. Легендите разказват, че майка му е била много музикална и е имала желание да стане естрадна певица, но баща му не й е позволил. Крушата обаче не пада по-далече от дървото и скоро, след като се появява на бял свят, малкият Деян също заявява намеренията си да пее на сцена.

Едни от първите песни, които запява, са тези на Лили Иванова. Талантът му не остава незабелязан от родителите му и скоро той и брат му са записани на уроци по солфеж, акордеон и спортни танци. Въпреки че завършва техникум по индустриална химия в Русе, в главата на Деян звучи само музика.

Четири години кандидатства в Консерваторията, но не е приет. Деян обаче продължава да пее. Първата му голяма награда е за песента „С огън ме дари“, последвана от престижните отличия от „Златен Орфей“ от 1993г. и 1994 г., а през 1995 г. печели награди от конкурси в Казахстан и Кайро.

В един момент обаче Деян решава, че повече няма бъдеще в България и през 1997 г. заминава с един приятел в Йоханесбург – Южна Африка, без да познава там никого. Записва албум, но мениджърът му така й не успява да му уреди участия и Деян продължава да работи като сервитьор в малко бистро в Йоханесбург. Той се превръща в звездата на заведението – общува лесно с клиентите, забавен е, а и често го викат да пее, когато някой отбелязва рождения си ден там. Малко по-малко, той дори започва да продава дисковете си в бистрото.

Следват няколко престижни медийни изяви на българина, но те не са достатъчни, за да задържат вечно търсещия Деян в Йоханесбург. Той се връща в България и тук решава да замине за Холандия. Връща се отново в родната си страна на автостоп, като дори му се налага да преспи една нощ в тоалетна в Будапеща. Следващото заминаване на певеца от България го отвежда във Франция.

Следва кратка пауза в България и участия с Ансамбъла на строителните войски. После пак следва Франция. Този път Деян се връща в Русе наистина депресиран. Няма пари, няма и проекти. Започва да пее по участията на фолкпевицата Луна и изкарва по 30 лева на вечер. Точно в този труден за него период се появява един конкурс, който ще промени живота му или поне ще му даде отправна точка. В края на 2002 г. Деян и организирана от него група печелят конкурс за шоу на Bee Gees и заминават за Канарските острови (о-в Ланцероте), където всяка вечер представят шоуто пред публика.

Деян отново играе с рискова карта – заминава за Англия, където вместо певец обаче, започва работа като сервитьор. След две години и половина отново му звънят от Канарските острови и той пак застава начело на Bee Gees шоуто.

След като договорът приключва и шоуто слиза от сцена, Деян се връща отново в добре познатото му положение – без работа и без пари.

По това време някъде идва и успехът на „От икебана дървесата ги боли” – парчето става хит девет години, след като е записана.

Идва и прякорът Икебаната, а веднага след това и умопомрачителната песен, съпътствана от наистина скандално видео „Съчки събирам“.

Деян вече е в България, записва дует с Гъмзата, прави опити за участие в няколко предавания и точно когато е на кръстопът идва предложението от КЪРТИЦАТА, което помага на Деян да покаже на публиката истинската си същност.

В момента певецът отново е на кръстопът. Готви се да запише нова песен със звучното име „Българинът“. Връща му се за малко на Канарите, но като че ли повече му се иска да остане в България. За да пее.

„Нещата стават не тогава, когато ги искаме ние хората, а когато им е дошло времето“, вярва певецът. За себе си знае, че се харесва повече сега, когато е по-улегнал, толерантен и хармоничен, отколкото в годините на младостта си.

Гледай видео запис от предаването онлайн

 
По темата: ,