Айдълът Стоян Петров снима хит със странен хеликоптер – аудио, видео

Стоян Петров в надпревара с вятъра

Певецът вади ново парче – на български и английски

Гледай видео от мейкинга онлайн – клипът е заснет с уникален хеликоптер

В сезона на музикалните реалита, откритието на  един отминал вече формат – екс айдълът Стоян Петров, продължава да бележи  нови професионални върхове.

След безспорния успех на  последното му парче „Frozen” („Леден”) и видеоклипа към него  (режисьор Маги Халваджиян), който се ротира в престижната класация „MTV Music Chart”, поп певецът е готов с новото си музикално предизвикателство.

То има две версии – на английски и на български език. Музиката и аранжиментът са на доказания хитмейкър Светлин Къслев, текстът на български е написан от Тодор Пеев, а песента се нарича „Бяг”. На англйски заглавието е „Winners“ („Победители”), такова е и посланието, заложено в  текста, чийто  автор  е Рейчъл Роу.

И сега Стоян не изневерява на стилово издържаното музикално звучене със заложен хитов потенциал, с което продължава линията, заложена във „Frozen”. В песента участва и детска вокална група „Искрици” от гр. Казанлък.

Този път обаче парчето е обвързано и с кауза – част от социален проект на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, осигуряваща извънкласно обучение на деца.

От първите дни на октомври българската версия („Бяг”) се върти ексклузивно по БГ радио, което подава ръка на младия и талантлив изпълнител.

Няколко дни траяха снимките на видеоклипа – по английската версия „Winners”. За него той отново ще се довери на екипа, с който реализира досегашните си успешни парчета.

Видеото ще е част от по-голям проект, който певецът засега пази в тайна, но ще анонсира съвсем скоро.

Относно предстоящия клип към “Winners”:

Стоян Петров се възползва от последните слънчеви дни, за да заснеме на открито видеоклипа към английската версия на новото си парче „Бяг”. С шест буса и няколко автомобила, снимачният екип отпътува на 100 км извън столицата до открита местност  с уникален пейзаж, предварително подбрана за фон на снимките.

Впечатляващо е, че за пръв път у  нас в заснемането на видеоклип бе използвана   хеликоптерна машина – специален вид  техника, даваща мащабен и различен   ракурс на образите.

Верен на стила си, Стоян  отново заложи на провокативна визия, тежък грим, фрапантна прическа и нестандартен стайлинг. За ексцентричното преобразяване на певеца се погрижи  топ гримьорката  Яна Стоянова, която нашумя напоследък с работата си по редица холивудски продукции като “Конан Варваринът” и  снимащия се в момента  “Expandables 2“ (“Непобедимите 2”).

Интересен факт е и участието в клипа на деца актьори – талантливите Ясмин, Аспарух и Максим. Те оригинално допълват цялостната концепция на парчето, а най-любопитно се оказа превъплъщението на снимачната площадка на малкия Аспарух, който играе главния герой като дете. За отрицателно време той бе преобразен от екипа в пълен  двойник на Стоян.  Невръстният актьор прояви повече от професионално търпение при оформянето на сложната прическа и с кратки почивки успя да се справи с всички етапи на снимките.

И за тази лента  певецът  отново сe доверява на екипа от професионалисти, с които реализира досегашните си успешни проекти – режисьора Асен Соколов, оператора  Мартин Чичов и стилистката Ива Филипова.

 
По темата: