Азис и Преслава се подиграват във Фейсбук

Поп-фолк изпълнителите Преслава и Азис се подиграха с кмета на Копривщица. Повод за ироничните им коментари е заповедта на градоначалника Генчо Герданов, с която забранява „пускането и слушането на чалга музика“ на ХI национален събор на народното творчество в града между 6 и 8 август, пише „Блиц“.

Двамата изпълнители взеха на подбив заповедта и се впуснаха в иронични подмятания на страницата на Азис във Фейсбук. „Принцът“, както сам той се титулува, репликира заповедта на кмета на Копривщица с: „Ей сега ще си разбия главата в стената от яд“. „Не мога да се успокоя, не спирам да плача“, отвърна му „разстроената“ Преслава.

„Моля ти се да се успокоиш… Все някой ден и нас ще ни поканят на това „бляскаво събитие“, успокоява я Азис.

Известната двойка изпълнители буквално взеха на подбив цялата история с фестивала.

По-рано кметът на Копривщица Генчо Герданов заяви, че иска на събора да има само българска музика, тъй като това е най-българският събор, а и се провежда веднъж на всеки 5 години. По думите му той не желае чалга музика на събитието, тъй като тя не подхожда на фолклорния характер на събирането.

А поп-фолк звездите не са поканени да пеят по причината, че изпълняват предимно чалга. Преслава и Азис обаче се изгавриха с градоначалника, подигравайки го, че излишно придава важност на събитието

„Губя надежда вече“, присмехулно се оплаква Преслава, а Азис я успокоява „Няма пък, ще пеем някой ден и в Копривщица“.

Това не е първият случай на забрана на чалгата. В Пловдив тазгодишният концерт на „Пайнер“ не бе проведен в Античния театър, след като гражданите на културната столица на България скочиха срещу инициативата. Негодувание имаше и заради фестивала в Рожен, където присъствието на чалга звезди се оцени категорично като недопустимо.

Инфо: Агенция Стандарт нюз

 
По темата: , ,