Азис играе с 200 000 долара на борсата – по-изгодно е от поп-фолка?!

Кризисен ход: Азис е ортак на Бил Гейтс!

Фолк звездата Азис е станал съдружник на един от най-богатите мъже на планетата – американеца Бил Гейтс.

Ексцентрикът от Костинброд, чието истинско име е Васил Боянов, си е купил акции за 10 000 долара от „Майкрософт”.

Доходите на Азис рязко спаднаха, след като беше изгонен от ПРО.БГ. В телевизията той печелеше по 44 хиляди лева на месец и този доход му беше добре дошъл в кризата.

След като предаването му беше спряно, той се върна към поп-фолка. Дори се заговори, че подготвя нов албум.

В последните месеци обаче има сериозна криза и в този бранш – всички изпълнители се оплакват, че хонорарите са паднали драстично.

Азис вече получава два пъти по-малко за своя изява на живо, отколкото преди години-две. Публична тайна е, че Славея от Костинброд живее на широка нога и харчи твърде много.

Според негови приближени само за козметика и лични аксесоари той дава на месец по 3-4 хиляди лева. Отделно си купува бутикови дрехи на безбожни цени. Само една от туниките му струва около 10 хиляди лева.

Васил не искал да губи стандарта си на живот независимо от кризата. Съветвал се насам-натам и негов познат брокер му дал акъл да инвестира част от парите си на межуданордните фондови борси в Ню Йорк, Лондон, Хонконг и Париж.

На Азис му харесала идеята да играе в лигата на топшампионите и решил да инвестира на Уолстрийт. Заделил 200 хиляди долара и упълномощил познатия си боркер да ги вкара в оборот там. Поискал 10 хиляди долара от общата сума да бъдат използвани за закупуване на акиции от от най-голямата софтуерна компания в света „Майкрософт”. Брокерът изпълнил желанието му и така Азис вече е съдружник на топбогаташа Бил Гейтс, макар и с малък пакет акции.

Васил купил и акции от няколко автомобилни концерна, както и от верига магазини за бързо хранене, за които се предполага, че ще вдигат цената си. По съветите на брокера той дори купил злато за 30 хиляди долара, както и други ценни метали за близо 20 хиляди.

Така за два–три месеца фолк звездата се превърнал в акула на Уолстрийт. Според негови приближени вече спечелил около 35 хиляди долара от курсовите разлики на акциите и покачването на цената на златото и другите метали, и бил много доволен от решението си да вложи парите си на Уолстрийт. Дори споделял вече на шега, че обмисля сериозно да се откаже от сцената и да се посвети на бизнеса с ценни книжа и стоки на международните пазари. Дори смятал да изкара курс за борсови брокери.

Инфо и снимка: BLife

Азис – Удряй ме

 
По темата: ,