Баби-сладурани осиновяват старческите домове

Бабите от „Мисис Баба”2010 осиновяват старчески дом

Българските баби имат вече своя организация. Създадена е от финалистките в първия конкурс „Мисис Баба”2010. Инициативата е на победителката Капка Амзина и нейната подгласничка Мая Петкова.

Новото дамско сдружение  се казва „БГ баба на 21 век”, похвалиха се учредителките.  Основната мисия на организацията ще бъде  благотворителността, насочена главно към домове за възрастни хора.

„Ще набираме средства, с които да помогнем на определен дом, след като проучим от какво се нуждаят хората в него – поясни г-жа Амзина. – Това, от което знаем предварително, е  че всички имат нужда от общуване с други хора и малко веселие, а ние можем да им го дадем. Затова, независимо от всичко останало, ще се стараем колкото се може по-често да ходим в домовете, да се забавляваме заедно с тези възрастни хора, много от които се чувстват изхвърлени от живота.” – допълни „Мисис Баба” 2010.

Че съвременните български баби умеят да се забавляват, показа и самият конкурс на Бабин ден, който се превърна от надпревара в най-вълнуващото и весело шоу.

Засега новата организация е само в София, но амбициозните баби са си поставили за цел да се разрастнат из цялата страна и така да помогнат унинието на възрастните хора у нас да се превърне поне малко в радост.

Снимки: Стефан Миленов – Стемил