Българинът Alek Sandar по стъпките на Лейди Гага, видео

След Берлин и Ню Йорк ALEK SANDAR представя новото си видео и в София.

Гледай видеоклипа онлайн

24 годишния българин ALEK SANDAR представя новото си видео „Създанието в мен“. Видеото е пълно със странности и метаморфози, който показват, че всеки един от нас е различен и уникален по свой начин.

Разголването в клипа символизира генезиса и чистата душа на всеки един индивид, споделя талантливият българин, който усилено върви по стъпките на Лейди Гага с шеметните си участия в нощните клубове на Берлин и Ню Йорк.

Клипът на “Creature in Me” най-вече репрезентира цветната нощна общност в Ню Йорк.

„Всеки един от персонажите аз буквално извадих от клубния живот, и съм ги вплел в концепцията на моето видео, запазвайки тяхната сценична автентичност. Животът в тези среди е мотивиращ, цветен и толкова магичен“, споделя ALEK SANDAR.

Във видеото участват и акробати от Цирк Дьо Солей. Бижутата са на нашумялата  дизайнерка Danielle Hills (Gildin Primal Instinct) и младия дизайнер Andy Lifschutz. Бижутата са на цена над 50 000$. Обувките на участниците са ръчна изработка.

ALEK SANDAR върви по стъпките на Лейди Гага и споделя: „Тя произлиза точно от тези среди, в които се движа и аз. Преди да стане известна е пяла в култови клубове като Vandam, Boom Boom Room, The Box. Аз се познавам добре с организаторите на тези клубове, не един път съм бил официален хост и съм изнасял DJ сетове. Лейди Гага също така има участия на хайлайф мероприятията по време на седмицата на модата, където аз често съм канен гост като дефилиращ манекен. Виждал съм я няколко пъти, но не сме си приказвали подробно.  Убеден съм, че хората в България и в Европа могат по същия начин да преследват мечтите си с повече позитивизъм и хъс и да бъдат себе си. Точно на това ме научиха моите приятели там“.

ALEK SANDAR е в България, за да представи своя нов клип и да направи своята премиера пред българската публика www.youtube.com/splendidsounds /вижте видеото/.

ПОВЕЧЕ ЗА  ALEK SANDAR : Александър Николов е роден на 13.6.1987 в София. Той произлиза от музикално семейство. Учи музика и aктьорско майсторство още от 5-годишна възраст. Като малък пее заедно с вокална група „Радиодеца”.

През 1996 неговото семейство се премества да живее в Германия. По време на следването си в Берлин Alek Sandar заедно с Jonathan Wuermeling основават електропоп групата Splendid Sounds. През 2009 първият съвместен албум „Scream“ на двамата млади творци излиза на немския пазар. Следват участия в едни от най-реномираните клубове в Берлин.

Преди заминаването си за New York, където Alek Sandar живее от 2009 година, той прави две песни за сръбския албум на певицата Рени и ремикс на един от хитовете и. Работи още за френския Star Academy, като прави ремикс на финалиста Jeremy Amelin. В Ню Йорк,Alek Sandar се изявява като DJ и music performer в многобройни и престижни нощни клубове. През 2010 година модна агенция Agency Models New York подписва договор с Alek Sandar, и той работи за марки катo Tommy Hilfiger, Levis, Nexus, Wella, Nioxin и участва в емблематичната за града Fashion Week.

Музикалната 2011 година за Alek Sandar е белязана от няколко успешни международни проекта, между които ремикс на хита „We Only Do It It The AM“ на Frankmusik feat. Far East Movement, издаден от Univeral Music London и Cherrytree Records USA, и ремикс на песента “Неблагодарен“ на Andrea & Costi / Sahara.

През лятото на 2011 Alek Sandar и Jonathan създават лейбъла Splendid Sounds Records в Берлин, чрез който се реализира последният албум на немската звезда Oscar Loya. Основаването на Splendid Sounds Records маркира и началото на кариерата на Alek Sandar като солов изпълнител. Представяйки първия си самостоятелен сингъл “Your Dream” в клубовете на Manhattan, той е подкрепен от имена като Yozmit, Jonathan Soto и артисти от Circe Du Soleil, а благодарение на личните си контакти с изявени дизайнери и стилисти от модния бранш става възможно осъществяването на така дълго замисленият видеоклип към сингъла „Creature In Me“.

 
По темата: