България гледа bTV, а не Олимпиада по БНТ – ТВ рейтинг

bTV победи през юли, БНТ настъпва през август

Кликнете върху всяка от графиките за по-голям размер

Сериалът на bTV „Пепел от рози” е най-гледаната ТВ програма през юли, следвана от финала на ЕВРО 2012. В първите 15 най-гледани програми за месеца попадат още „Комиците”, сериалът „Времето лети”, bTV Новините, Шоуто на Слави, bTV Репортерите, сериалът „Никита: Отмъщението”, хитови филмови заглавия и др.

bTV Новините и „Тази сутрин” традиционно заемат водещите позиции сред новинарските емисии и сутрешни блокове.

Още по-добри резултати през юли отбеляза каналът bTV Comedy, който беше най-гледаният нишов канал сред младите хора на възраст между 18 и 34 г. на национално ниво. Резултатите на канала са отлични и за градската аудитория на възраст 18-34.

Тези данни се отнасят за месец юли 2012 г. От БНТ обаче изтъкват, че на 4 и 5 август вечерта са победили bTV:

БНТ e лидер в съботно-неделния праймтайм

Данните на ГАРБ Аудиенс Рисърч България показват, че Българска национална телевизия се превърна в абсолютен лидер по време на праймтайма през уикенда.

В часовия пояс от 20:00 до 00:30 ч. в събота зрителите предпочетоха да гледат БНТ, за да проследят бягането на Ивет Лалова на 100 м, волейболната среща България-Аржентина и победата на Александър Александров на елиминациите в боксовите турнири.

Доказателство за лидерската позиция на националната телевизия в съботната вечер са рейтингите – среден рейтинг за целия часови пояс за БНТ 6.7% и 475 000 зрители, за сравнение за бТВ – 4.4% рейтинг, 309 000 зрители и за Нова тв 2.7% рейтинг и 191 000 зрители. Рейтинговият пик на БНТ за този часови пояс е 7.8%, а на бТВ и Нова тв съответно: 7.3% и 4.3%.

В неделя БНТ продължи да държи лидерската си позиция в часовия пояс 20:00-01:00 ч., защото българите искаха да видят Ваня Стамболова (400 м с препятствия, квалификации); Виктор Нинов (скок на височина, квалификации); както и участията на четвъртфиналите в турнира по бокс на Тервел Пулев и Детелин Далаклиев. Олимпийската телевизия на България спечели среден рейтинг за целия часови пояс 6.5% и 455 000 зрители, а бТВ и Нова тв съответно 4.1%, 285 000 и 2.7% и 186 000. Пикът на рейтинга в неделя е 8.6%, а за бТВ и Нова тв съответно: 7.3% и 3.9%.

Още от първите дни на Игрите БНТ постигна олимпийски рейтинги и успя да запази тази тенденция. В програмата на ЛОИ предстоят още силни дни с българско участие. Българските грации по художествена гимнастика са в очакване да покажат своята класа и майсторство. Освен тях предстои и борбата, където България се представя отлично и печели медали.

Летните олимпийски игри в Лондон се оказаха най-горещото събитие това лято и очаквано са най-гледаният телевизионен продукт от зрителите пред малкия екран. Само церемонията по откриването беше наблюдавана от 1 млрд. души по целия свят (по данни на организаторите). Последният ден на Игрите е 12 август (неделя), когато зрителите на БНТ ще могат да гледат на живо и закриващата церемония от 23:00 часа.

 
По темата: , ,