Balkan Scientist in DUB6 – мисията възможна! Ела на 26 февруари

Докъде може да стигне смесването на нашенски ритми с дълбок бас и дигитални ефекти?

След първата от двете репетиции на новия Balkan Scientist експеримент, вече имаме вести! Както музикантите, така и създателите на проекта от Global Vision Circle са въодушевени и с нараснало любопитство изследват на практика въпроса «Има ли допирни точки между ямайския дъб и балканските ритми, между лондонския дъбстеп и родопските напеви?». Отговорът е положителен, а докъде може да стигне смесването на нашенски ритми с дълбок бас и дигитални ефекти, ще стане ясно на 26 февруари /Петък/ в Парти Центъра на 4КМ, където ще бъде представен Balkan Scientist (vol.6) in DUB.

За тези, които все още не знаят, за шести пореден път Balkan Scientist «учените» нализат в неизвестното и събират на една сцена огнената Елица Тодорова (вокали и перкусии) с виртуозните Костадин Генчев от група Булгара (кавал) и Атешхан (китара и тамбура), с екзотичното диджериду на Хорхе от Оратница и всичко това върху основата от дълбоки бас линии и ехо вибрации, идващи от пулта на диджеите от Global Vision Circle и EXo (HMSU, Mirizma.org).

Иновативните музикални предложения в петъчната вечер не свършват дотук. Веднага след основния експеримент в дъб звучене на сцената ще се качи солидна дръм и бас секция – Жоро Дончев (бас) и Наско Попов (барабани), които ще осигурят основата за импровизации на отворения микрофон. Така нареченият Balkan Dub Jam ще даде възможност на всички донесли си инструменти или престрашили се да пеят, да се включат активно в музикалната атмосфера на вечерта.

В съседната зала също ще има отворен микрофон, но този път импровизациите ще се правят върху balkan beats селекциите на традиционно заподозрените в жанра –

Bai Pop, Dharba, Africandro и Mimionix.

След предишния успех на грънчарската “парти работилница”, осъществена благодарение на център за изследване на приложните изкуства КЕСАР и този път ще имате възможността да се възползвате от грънчарското колело или да се включите в създаването на глинената скулптура “Дървото на желанията”.  На същата тема за желанията ще бъде посветена и стената за свободно рисуване от “Слънчоглед” .

Не забравяйте да минете и покрай щанда с вкусни и здравословни овесени бисквити с канела, домашни бонбони с кокос и какао или пък да дегустирате сок и вино от арония, предоставени  от био супермаркет “Здравословен живот”.

Както винаги за визията ще се погрижат The Rain Army с материали на фотографа Красимир Андонов.

Вратите отварят точно в 22:00, бъдете навреме ако искате да се възползвате от цената на билетите преди 24:00 часа – 10 лв., ако ли не след това ще бъдат 12 лв.

Виж кадри от Balkan Scientist vol 5 4 by Global Vision Circle: