Балканско надсвирване с Ибряма и приятели за 20 лева в НДК

 „Бобан и Марко Маркович оркестър“ ще се надсвирват в Гуча, а след това и в София

 „Балканското надсвирване“ ще събере отново легендарния сръбски оркестър заедно с Иво Папазов-Ибряма

През месец октомври в София ще зазвучат балкански ритми, изпълнени от най-големите музиканти на Източна Европа. „Балканското надсвиране“ ще стопли сърцата с луди ритми, които се носят по нашите земи от стотици години. „Надсвирването“ е не просто пресъздадена епоха, а олицетворение на духа на Балканите и на темпераментните и духовити народи, които ги населяват. На 15 октомври в Зала 1 на НДК ще се съберат сръбските легенди „Бобан и Марко Маркович оркестър“, Иво Папазов Ибряма и румънската джипси група „Фанфаре Чиочарлия“, за да понесат публиката в нестихващи ритми.

Преди пристигането си в София Бобан и Марко ще станат част от едно от най-важните събития в балканската музика, а именно фестивала в село Гуча. Драгичевският събор, известен като „сръбския Уудсток“, е големият старт за кариерата на младия Бобан Маркович – с първата си поява той печели награда, последвана от много други през годините.  „Когато преди години двеста свирачи изпълниха  „Ovčara i Kablara“, аз се разплаках. Почувствах се странно, защото за първи път бях от страната на публиката. Чувството е неописуемо, когато чуеш твои колеги да свирят тази песен. По мое мнение хората със слаби сърца не трябва да посещават такива места.“ споделя Бобан, който разказва с носталгия за Гуча и с голяма любов за всички концерти на балканската музика.

През 2013г. „Бобан и Марко Маркович Оркестър“ ще се представят с богат нов арсенал от песни и изпълнения на живо и отново ще ни впечатлят с модерното си звучене и обичайната си виртуозност. Чрез творчеството си те успяват да обединят традиционалистите и почитателите на съвременната музика със своите вдъхновяващи, динамични и разнообразни представления на живо. Баща и син Маркович създават една свежа, танцувална програма, която изправя публиката на крака. Техният емблематичен стил съчетава модерни вокални парчета с добре познати и популярни песни, допълнени с джаз елементи. На участието си в „Балканското надсвирване“ , заедно с Иво Папазов-Ибряма, с когото работят години наред, те отново ще зарадват българската публика. „Баща ми дълги години е свирил с Иво Папазов, от когото съм научил много.“ казва наследникът на Бобан, Марко Маркович.

От много години „Бобан и Марко Маркович Оркестър“ разпространяват своето чудно балканско-циганско звучене из целия свят. С повече от 900 концерта в Европа, Съединените Щати и Канада, те са оставили своя отпечатък върху музикалната история и продължават да го правят и до днес.

През есента на 2013г. ще бъде издаден новият им студиен албум , който ще бъде представен пред българската публика.

Промоционални 500 билетa за „Голямо Балканско надсвирване“ могат да бъдат закупени на цена от 20 лева в мрежата на Ticketpro

 
По темата: