Бalkansky на живо: имената на Теодосий Спасов и COOH са достатъчни

Sofia Live Club представя: проект БALKANSKY с участието на ТЕОДОСИЙ СПАСОВ и COOH

На 20.01.2010 година, 21.00 часа, сцената на най-добрия клуб за жива музика SOFIA LIVE CLUB, ще се огласи с един традиционен и не по-малко модерен звук.

БALKANSKY е издание на Кукер Мюзик. Проектът е замислен и изпълнен безкомпромисно – като музика, като дизайн, като послание. Той застава на своя отделна пътека, свързва традиция и съвременност, отличава се с илюстративен и абстрактен звук – просто няма друг като него. Тук става дума за албум, който е изпълнен с живот, не е сух целулоид, в него има картина – но както всичко в света не е просто-черно-бяло, а има и полутон.

Според авторите на проекта Иван Шопов, познат като Cooh и Иво Христов – всеки един човек е камбана, която трябва да зазвъни, да открие своето призвание и да осъществи себе си.

Те се срещат преди 4 години и скоро разбират, че говорят на един език, затова и се захващат да осъществят проекта Бalkansky или Бalkan sky.

До настоящия резултат се стига след година и половина усилен труд – от момента на раждане на идеята и записването на материал за 30 парчета до перфектната селекция от 11 композиции, свързани с единадесет фотографии на кукери, направени на ежегодния кукeрски събор в Перник от Иво Христов.

В записите участват музиканти, които дооцветяват картината, като допринасят с прочувствените си изпълнения – Теодисий Спасов свири по неузнаваем начин и то не само на кавал, а и на тромпет. Пейо Пеев на гъдулка, а Влада Томова и Деница Серафимова пеят в ключовите композиции – „Писмо от Америка” и „Зелените Балкани”.

Заслужава си да се обърне внимание именно на тези две последни песни в албума, защото в тях се крие развръзката, посланието и надеждата.

ЦЕНА НА БИЛЕТИ:


10 лева на предварителна продажба, за повече информация www.sofialiveclub.com
15 лева на място в Sofia Live Club

Чуй Balkansky – Silence:

Чуй Cooh с Under My Skin: