Барак Обама поздравява лично екипа на Discovery Channel – ВИДЕО

Барак Обама приветства водещите на предаването „Ловци на митове”

Водещите на поредицата „Ловци на митове” бяха приветствани от президента Барак Обама по повод кампанията „Обучение за иновации”, която стартира тази седмица в САЩ.

Тази национална кампания включва над 260 милиона долара инвестиции за образованието на американските студенти и ученици по природни науки и математика през следващото десетилетие.

След разговор с лидерите на НТИМ организации (наука, технологии, инжинерство и математика) и студенти, президентът Обама обяви серия от важни партньорства, включващи водещи компании, фондации и неправителствени организации, решени да мотивират и вдъхновяват младите хора в Америка да постигнат отлични резултати в областта на математиката и естествознанието.

На събитието присъстваха Адам Савидж и Джейми Хайнеман от популярното предаване на Discovery Channel – „Ловци на митове”, както и Дейвид Заслав, президент и управляващ Discovery Communications и Джон Хендрикс, създател и основател на Discovery Communications.

Discovery Communications, в партньорство с водещи университети и федерални агенции, стартира петгодишна кампания „Станете част от бъдещето” за 150 милиона долара. Това ще създаде съдържание, което достига до над 99 милиона домове, включително и 13 мрежи на медията.

Каналът Discovery Education ще предостави качествено и интерактивно съдържание до над 60 000 училища, 35 милиона студенти, 1 милион преподаватели и чрез партньорство с фондацията на Siemens, ще създаде национален образователен ресурс, предназначен за учители.

Виж видео от приветствието:

 
По темата: