Бърди – новата Адел? „Skinny Love“ – видео

Успешният дебютен сингъл на певицата Birdy – “Skinny Love” – e едно прочувствено кавър изпълнение на оригинала на Bon Iver

Гледай видеоклипа онлайн

Думата „специален” се използва навсякъде без в това да се влага истинския й смисъл – дотолкова, че вече сякаш дори не я чуваме. От време на време обаче се появява изпълнител, който въплъщава истинското значение на епитета. Именно това е Birdy.

През последните месеци, над 10 млн. души са посетили YouTube, за да видят изпълненията на 15-годишната британка от Ню Форест. Трудно е да се повярва, че такъв чист и силен глас може да блика от толкова крехко тяло или че толкова сурова и дълбока емоционалност може да бъде изразена от едно наистина младо момиче.

Birdy пусна сингъла “Skinny Love”, който е искрена и прочувствена кавър версия на песента на Bon Iver. Парчето, което достигна до Топ 20 на класациите във Великобритания, е част от новия едноименен албум на певицата – Birdy. Песента се появява и в саундтрака на телевизионния сериал “The Vampire Diaries”. В новия си албум певицата пресъздава песни на изпълнители като Cherry Ghost, The National, Phoenix, The Postal Service и James Taylor.

Това, което всички тези нови фенове виждат най-вече в Birdy е артист, който може да вземе дори една позната песен и да я направи изцяло своя. „Така мога да представя стила си”, споделя певицата, допълвайки, че се концентрира върху кавъри за момента, защото това й дава възможността да се придържа и към средното си образование, успоредно с развитието на музикалната си кариера. „Хубаво е, че имам и една авторска песен – Without A Word – в албума”, казва още Birdy.

Певицата е отраснала в голямо семейство, с ексцентрична наклонност към музиката. Тя е родена за музикант. Майка й е концертиращ пианист и малко след като Birdy се захваща с пианото на 4-годишна възраст, тя започва и да пише авторска музика, когато става на 7 години.

Повлияна от изпълнители като Adele и The XX, Birdy най-напред записва кавъра си на “Skinny Love” у дома и го издава сама през март 2011-та година. Fearne Cotton вижда нещо в песента и я прави своето „Парче на седмицата”. Сингълът е добавен към B-листата на Radio 1 и стига до #10 в iTunes. Песента докосва много слушатели – такива, които са запознати с оригинала и тези, които не са, но усещат суровата емоция в изпълнението на Birdy.

Въпреки, че певицата върви по своите първи стъпки в кариерата си на автор на песни, можем спокойно да очакваме от нея големи неща в бъдеще.

За повече информация:

www.myspace.com/officialbirdy

www.youtube.com/officialbirdy

www.facebook.com/BirdyMusic

www.birdymusic.co.uk