„Батман в началото“ и филм в рими по bTV Action

Акценти от филмовата програма на bTV Action за събота, 26 ноември 2011 г.

18:30 ЧАСА
Коледният подарък на Джеръми Крийк
Оригинало заглавие: The town that Santa forgot (САЩ, 1993 г.)
Жанр: Анимация, Семеен
Режисьор: Робърт Алварез
В ролите: Дик Ван Дайк, Мико Хюс, Хал Смит

Дик ван Дайк разказва историята на ненаситното момче Джеръми Крийк, което има повече играчки от всеки друг в квартала, но иска още. Родителите на Джеръми му казват, че има прекалено много играчки и тогава алчното момче праща на Дядо Коледа най-дългия списък, който добрият старец някога е получавал. На Бъдни вечер Дядо Коледа, който мисли, че списъкът е изпратен от цял град, доставя всички поръчани играчки в съседното бедняшко градче. Малкият Джеръми не получава нищо от това, което е поръчал, но някак си се чувства много по-добре , защото научава безценен урок – че да даваш е далеч по-хубаво от това да получаваш. Коледният подарък на Джеръми Крийк е по творбата „Джеръми Крийк” на Шърмейн Северъсн и е изцяло в рими.

Филмът е подходящ за всички възрасти.

22:00 ЧАСА
Батман в началото
Оригинало заглавие: Batman begins (САЩ, 2005 г.)
Жанр: Екшън, Фентъзи
Режисьор: Кристофър Нолан
В ролите: Том Уилкинсън, Морган Фрийман, Кен Уатанабе, Рутгър Хауер, Килиън Мърфи, Гари Олдман, Кейти Холмс, Лиам Нийсън, Крисчън Бейл, Майкъл Кейн

Гледай видео анонс онлайн

Как един човек може да промени света? Този въпрос преследва Брус Уейн, така както го преследва и гледката на родителите му, които са застреляни пред очите му в Готъм през една нощ, която променя живота му.

Измъчван от чувство за вина и ярост, борещ се с демоните, които го карат да търси възмездие, изгубилият илюзиите си богат наследник напуска Готъм и пътува по света под чужда самоличност, за да се бори с несправедливостите, които среща. В процеса на обучение, на което се подлага, Брус е напътстван от един мистериозен човек на име Дъкард (Лиам Нийсън), който го учи как да усъвършенства ума и тялото си, за да победи злите сили.

Скоро Лигата на сенките, мощна подривна групировка, ръководена от енигматичния Рас ал Гул (Кен Уатанабе), се опитва да го вербува да се присъедини към редиците й. Брус се връща в Готъм и заварва града потънал в престъпност и корупция.

Компанията, която е наследил от баща си, “Уейн Ентърпрайзис” и която преди е била бастион на филантропски бизнес идеали, е попаднала в ръцете на Ричард Ърл, който не се вълнува особено от общественото благо.

Препоръчителен родителски контрол. Филмът не е подходящ за лица под 12 години. Филмът е със субтитри.

 
По темата: ,