Бедствия в реално време по National Geographic Channel

National Geographic Channel – ПРЕМИЕРИ през ЯНУАРИ

Замъкът (8×60)
вторник, 21 януари, 21:55 часа
Премиера на поредицата

Брент вярва, че електромагнитен импулс, предизвикан от атомен взрив или слънчево изригване, ще спре електрозахранването в целите Съединени щати и ще ги изпрати обратно в средновековието. Затова, той призовава десетте си деца да му помогнат да завърши строежа на ЗАМЪКА, преди да е станало късно.

Мегаструктури от Втората световна (6×60)
петък, 24 януари, 20:55 часа
премиера на поредицата

Поредицата разкрива инженерните тайни на шест емблематични мегаструктури, построени от нацистите.

Измамен град 2 (10×60)
четвъртък, 30 януари, 21:55 часа
премиера на новия сезон

Всяка година стотици милиони туристи се отправят на приключение в чужбина и всяка година милиони от тях се оказват в малко по-голямо приключение, отколкото са очаквали. Макар че всеки може да стане жертва на престъпление, туристите изглеждат естествено предразположени към това. Но не се страхувай, тръпнещ пътешественико, защото идваме на помощ. „Измамен град” посещава най-бляскавите кътчета в света и ги представя през погледа на местните крадци, мошеници и измамници. Тук всеки турист е потенциална жертва.

НЕДЕЛНИ ПРЕМИЕРИ

Бедствия в реално време (2×30)
5 януари, 20:55 часа
премиера

Филмът се съсредоточава върху природните бедствия и използва някои от най-невероятните видеоматериали, заснети от очевидци, за да разкрие спиращи дъха стихии, научни открития и любопитни факти.

Чудото в река Хъдсън (1×120)
12 януари, 20:55 часа
премиера

През януари, 2009 г., полет 1549 на Щатските авиолинии излита от летище „Ла Гуардия” в Ню Йорк за Шарлот, Северна Каролина. За минути, два сблъсъка с птици повреждат двигателите и екипажът взима страховитото решение да приземи самолета Еърбъс А320 в река Хъдсън. С помощта на лични, вълнуващи интервюта и мащабни възстановки, филмът разкрива, че катастрофата е била само началото на борбата за оцеляване на пътниците.

Нападението на цепелините (1×60)
19 януари, 20:55 часа
премиера

Този документален филм разказва за бомбардировките с цепелини в Лондон през Първата световна война. Учени и историци обсъждат най-интересните свойства на цепелините от инженерна и историческа гледна точка.