Белослава, Bluba Lu и Babyface Clan подгряват ParkLive (+още инфо)

Български групи ще подгряват и 3-те дни хедлайнерите на фестивала ParkLive

Невероятно разнообразна селекция от световни и български музиканти са подготвили организаторите на ParkLive. За втора поредна година те ще дадат възможност на българските изпълнители да застанат на една сцена с гостуващите за първи път у нас световни величия – Groove Armada, Gotan Project и Morcheeba. Така преди да видим хедлайнерите във всяка от 3-те вечери, български артисти ще подгряват публиката за кулминацията на вечерта.

Първият ден на ParkLive (18 юни) ще започне със сет на унгарския хип-хоп диджей Cadik (на снимката горе). След него на сцената ще видим момчетата от Babyface Clan, които ще подгреят първия концерт в България на денс великаните Groove Armada.

Положили основите на алтернативната музика у нас, Babyface Clan са известни и със супер енергичните си сценични изяви. Свирили са заедно с Stereo MC’s, Asian Dub Foundation, Molotov, Dead Kennedys, Sheep on Drugs, Transglobal Underground…. А след раздялата на бандата през 2003 г., сега Кланът отново е заедно и работи по нов албум.

Вторият ден на фестивала ще започне с концерт на Bluba Lu. Винаги неспокойни и авангардни, всеки нов албум на Bluba Lu е отделен роман, който има своите герои. World Melancholy по думите на TIMES напомня на западния свят за романтизма на Портисхед и още се ротира по западните радиостанции. Groove Euroope пък е запомнящо се музикално пътешествие из европейските столици. По-назад във времето са нощният Re:Verb и албумът-знаме MOOGaMOOD.

Съвсем наскоро Bluba Lu издадоха последния си проект QUADROTOPIA, представен с уникален квадрофоничен концерт миналата година. С него те си спечелиха поредните признания – „Pink Floyd в дръм енд бейс версия“ и „софийският Масив Атак“ , а ремиксираната му версия днес представлява впечатляващо аудио-визуално шоу. Имено това шоу ще представят Bluba Lu и на ParkLive фестивал….. А след тях ще видим и чуем създателите на съвременното танго – Gotаn Project.

20 юни ще започне и ще завърши с два различни сета на един от най-продуктивните диджеи и продуценти в Обединеното кралство Phil Asher (на снимката горе). Соул звучене ще посрещне гостите, докато вечерта ще завърши с танцувален хаус и броукън бийт сет. С над 200 собствени продукции и безброй ремикси, Phil Asher е сред двигателите на broken beat движението в Западен Лондон, а с възхитителната си енергичност и усещане той покори както Европа, така и Америка.

След Phil Asher на сцената ще видим унгарската банда Singas Project (на снимката горе), която на пръв поглед изглежда доста тривиално – четири момчета с фронтмен секси дама. Всеки обаче присъствал на техен концерт не би се съгласил с това заключение, защото лайв изпълненията им създават усещането за Rolling Stones, пропити с олд скул джаз вибрации.

Концерт на чаровната Белослава ще подгрее първото гостуване у нас на култовата британска трип-хоп банда Morcheeba. Често определяна като кадифеният глас на българската поп и джаз сцена, тя ще предложи поредното предизвикателство към своите фенове. Всички посетители на ParkLive ще чуят и част от песните, които ще бъдат включени в предстоящия й трети студиен албум.

Магнетична музика на Белослава ще е прехода към вълшебния саунд на Morcheeba, които пристигат с първата си вокалистка – жената с най-нежния глас Skye. А участието им в България, с което ще сложат финала на второто издание на ParkLive, е една от първите им изяви на бандата в новия стар формат.

 
По темата: