Best Model of the World – инфо и снимки от бляскавата церемония

Най-добър Best Model of the World 2009 избра своите фаворити на церемония в София.

Най-добър фото модел на света стана Диана Иванчева

Вчера, 11 декември 2009 г., в НДК се проведоха финалните дефилета на 22-рото издание на международния конкурс Best Мodel of the World 2009.

Best Model of the World 2009 категория мъже стана Еркан Мерик (Ercan Meric) Турция. Best Model of the World 2009 категория жени спечели Аиша Дико (Aicha Dicko) Мали (победителите са на снимката горе).

122 модела от 77 страни се бореха за престижната награда. Тази година конкурсът имаше рекорден брой участници. Финалната гала церемония беше разделена на 3 основни дефилета: с бански костюми, със спортни облекла и с вечерни тоалети.

Г-н Еркан Озерман – създател и собственик на Best Model of the World и г-н Силвестър Лолов – „San Production” – лицензиант на Best Model of the World 2009 лично връчиха наградите.

Best National Costume of the World 2009

Категория мъже спечели Jerry Chuang – Тайван, а категория жени Wang Yi Han – Макао.

Best Grace Model of the World 2009

Категория мъже Best Model Gentleman Daniel спечели El Halabi – Ливан

Категория жени Female: Best Model Grace – Lili Rich – Израел

Best Photo Model of the World 2009

Категория мъже : Florian Alfano – Монако

Категория жени: Диана Иванчева – България

Best Model of the World – 2nd runner up

Категория мъже: Bruno Fernandes –Бразилия,

Категория жени Tugce Sarikaya – Турция

Best Model of the World – 1st runner up

Категория мъже: Vaca Nestorovic – Сърбия

Категория мъже: Dhurata Lipovica – Косово

Гала церемонията стартира с официалното обръщение на г-жа Йорданка Фандъкова, патрон на Best Model of the World 2009.

Всяка година конкурсът има различна тема. Тази година тя беше ‘Полет” по хореография на Тамер Куртер и Алекс Лии. Режисьор и сценарист на гала спектакъла е г-н Силвестър Лолов.

Изпълнението на ансамбъл Филип Кутев „Орли” беше уникално приветствие към всички участници и гости, пристигнали от цял свят. Примата на българската поп музика Лили Иванова беше специален гост-изпълнител на шоуто. Тя сподели, че за нея е изключителна чест да пее на такова престижно събитие, когато цял Свят ще гледа България директно.

Миро, който ще представи страната ни на Евровизия 2010 изпя най-новото си парче „Убивай ме с любов” . Красивата Сибел Тюзюн, която беше избраничката на Турция за Евровизия 2006 специално пристигна за финалите на конкурса. Етно група „Вакали” допълваше балканския колорит на пищната церемония с музикално-танцовото си изпълнения.

Конкурсът, по традиция, има своята благотворителна инициатива. В България, част от средствата от продажбата на кувертите ще бъдат дарени на асоциация „С лице към света” с изпълнителен директор г-жа Мария Бонева, която подпомага операции на деца с вродени и придобити малформации. Деси Тенекеджиева подари едно от уникалните си парчета „We can be”, с което се присъедини към каузата на асоциацията.

Водещи на церемонията бяха Силвия Лулчева и Емил Кирилов. Актрисата Деси Тенекеджиева коментираше най-любопитните случки от бекстейджа. Тя беше доста въодушевена от подготовката на мъжете за дефилето по бански костюми.

Финалите се излъчиха директно по Нова ТВ. Права за директно излъчване получиха Македония, Румъния, Косово, Черна Гора, Ливан, Турция, Кипър, Русия, Армения, Азербайджан, Татарстан, Гърция, Албания. Дефилетата ще бъдат излъчвани на запис в Малта, Южна Африка, Венецуела, Мексико, Китай, Малайзия, Индия, Мароко, Белгия, Холандия, Доминиканска република, Австралия.

Специални гости на гала церемонията бяха:

Ademokoya Olubukola (Nigeria) – Best Model of the World 2007, която блестеше в рокля на Жана Жекова

Maxime Couturier (France) – Best Model of the World 2008, който избра да носи костюм на Andrews Fashion

За конкурсния период 1-12 декември 2009:

Конкурсният период включва две предварителни дефилета (7 и 8 декември) и гала церемония (11 декември). В програмата на участниците бяха предвидена туристически турове в София и страната. За тях беше изключително интересно да се запознаят с един от символите на страната ни – българската роза и да дегустират българско вино в една от най-добрите изби на България, край Карлово. Те посетиха и се забавляваха в най-модерните нощни клубове в столицата, като в любимо място се превърна Sin City Club.

На 07.12.2009 г., в Dedeman Princess Hotel Sofia се проведе първото дефиле от световния конкурс Best Model of the World 2009Вечер на нациите (Nationalities’ Eve). Моделите от 56 страни представиха в пищно шоу националните и емблематичните костюми на своята родина.

На 08.12.2009 г., в Dedeman Princess Hotel Sofia се проведе второто дефиле от световния конкурс Best Model of the World 2009Вечер на дизайнерите (Designer’s Eve). 125 модели от 75 страни дефилираха с вечерни тоалети, изработени от световни дизайнери.

Специални награди на Best Model of the World 2009 от дефилетата на 7 и 8 декември 2009 получиха

Best International Designer 2009 мъже – спечели Adelly и Светослав Манолев България

Best International Designer 2009 жени – спечели Roland Caballero и Hilda Sosа Gonzales , Венецуела

Andrews Fashion – специалната награда на Best Model of the World 2009 Best Bulgarian Designer 2009 – категория мъжки облекла

Жана Жекова – специалната награда на Best Model of the World 2009 – Best Bulgarian Designer 2009. – категория мъжки облекла

Paruchev – специалната награда на Best Model of the World 2009 – Best Bulgarian Haut couture Bulgarian Designer 2009.

Любопитно:

– От създаването на конкурса, короната на BMW е една. По традиция тя се предава всяка година на всеки нов победител.

– Сцената на Best Model of the World е 350 кв.м. и е покрита с черен плексиглас.

– Всяка страна има право да се представи само с два модела – мъж и жена.

– Турция, като родина на Best Model of the World и България като домакин на конкурса, имат право да се представят с 2 жени и 2 мъже.

– Гала церемонията на конкурса винаги се провежда през декември.

– Най-високият модел в конкурса е Tim Boulenger (Австралия) – 202 cm. Неговият национален костюм беше сърф и бански.

– Бразилката Izabela Careira дефилира във вечерта на националностите с футболен екип. Оказа се, че красавицата е лудо запалена по футбола.

– Ademokoya Olubukola (Нигерия), Best Model of the World 2007, пристигна още в началото на конкурсния период, за да подкрепи участниците на дефилетата и партитата . Тя обожава морска храна, особено скариди. .

– Inessa Tadevosyan (Армения) дефилира с вечерна рокля, на която тя самата е дизайнер.

– Във вечерта на националностите Диана Иванчева беше облечена в костюм на Райна Княгиня

Още снимки от събиитето можете да видите тук:

best_model_of_the_world_2009

Снимки: Архив Best Model of the World