Безплатен Банкя Мези с Кеба, Бобан Здравкович, Лео, Играта, Дичо

Кеба – хедлайнер на фестивала “Банкя Мези”

Превърналият се в традиция фестивал на балканската култура и кулинария – “София Мези” се завръща с нова сила през почивните дни, за да зарадва отново всички ценители на балканския дух, традиции и кухня. Фестивалът “Банкя Мези”  ще се състои от 22 до 25 септември в Банкя на територията на парк “Ротонда”, организиран от район “Банкя”, Фондация “Румънеца и Енчев” и музикална компания “Селект Мюзик медиа”.

Събитието, коeто обединява в себе си музика, танци и кулинарни изкушения обещава целодневни безплатни забавления за малки и големи. Най-добрите майстори на грила от Гърция, Турция, Сърбия, Македония, Румъния и България ще предложат истинско кулинарно пътешествие. Гостите ще могат да се насладят на над 10 различни автентични щанда за балкански грил, рибен грил и за първи път на феста пица на дървени въглища.

Фестивалното градче ще предложи на посетителите занаятчийски щандове и работилнички, където всеки ще има възможността да открие сувенир с традиционни български народни мотиви за спомен или да се снима в терариум с екзотични животни.

Целодневната програма на фестивала Банкя Мези предвижда  нови забавления за най-малките. Атрактивна детска анимация от сутрин до вечер, спортни състезания, музикална викторина, търсене на съкровища, арт работилница, семейна щафета, лунапарк с нови американски атракциони, 3D реалност и футболни игри са само част от забавленията, на които посетителите ще могат да се насладят.

В следобедните часове, освен в емблематичните за фестивала турнири по белот и табла, гостите ще могат да се включат и в турнир по джаги, надяждане с вкусна скара за 2мин, състезания по дегустация на вино и др.

Организаторите обещават за Националния празник – 22 септември богата празнична програма, включваща двуметрово пано с герба, което децата ще оцветяват. От 17:00 ч. ще се извие най-дългото празнично хоро, като всеки посетител с носия ще получи подарък – бутилка вино, а специалният гост ще бъде неповторимата Валя Балканска и ансамбъл „Родопа“, която ще обрисува с песни богатат българска душа.

Завършекът на всеки фестивален ден са големите концерти, в които гост изпълнители ще бъдат сръбската звезда Кеба, трубачи „Цариброд”, легендата Бобан Здравкович, Андреас от Гърция, Лео, Играта, Дичо, Спенс, Скилър, СкандаУ, Ice Cream и други.

Невероятна спортна и културна дневна програма за малки и големи, зрелищни концерти с любими изпълнители, вкусна храна, студена бира, много забавление и прекрасни спомени – това е фестивалът Банкя Мези.