Безплатни уроци по народни танци – къде, кога?

BILLA България организира безплатни уроци по народни танци на паркингите на 25 свои магазина в 20 града в страната. Уроците са отворени за посещение за всеки, като не се изисква предварително записване.

Инициативата е в рамките на дългосрочната национална кампания на BILLA България „Ние обичаме България“, която цели подсигуряването на финансова подкрепа за поддръжката на едни от най-значимите природни забележителности и паметници на културата, част от Стоте национални туристически обекта на България. Кулминацията е големият благотворителен концерт в зала „Арена Армеец“, който ще се проведе на 31 май. Всички приходи от продадените билети ще бъдат дарени в подкрепа на Мадарския конник.

Период на провеждане на откритите уроци по народни танци: от 25 март до 30 април 2017 г.

График на провеждане: всяка събота и неделя в горепосочения период от 11 до 12 ч., с изключение на датите 15 и 16 април, които съвпадат с Великденските празници.

Уроците по народни танци се водят от хореографи от местни танцови клубове и школи. В уроците може да се включи повече от един представител на школата, както и нейни ученици.

Продължителността на всеки урок е 60 минути, в рамките на които се изучава едно българско хоро по преценка на хореографите. За целта от представителите на школите се изисква да осигурят подходяща музика.

BILLA България осигурява пространство за провеждане на уроците на паркингите на магазините си в 20 града в страната, озвучителна техника, както и помещения за преобличане на хореографите.

BILLA България има ангажимент за популяризиране на инициативата чрез своите комуникационни канали.

В рамките на откритите уроци по народни танци всяка школа има възможност да раздава на посетителите брошури, с които да се рекламира, или да позиционира свой банер в пространството, обособено за провеждането на уроците по танци.

ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ В СЪСТЕЗАНИЕ „ТАНЦУВАЙ ЗА БЪЛГАРИЯ“

Общи условия

Всяка от школите, включили се в инициативата за открити уроци по народни танци, ще има възможност да участва в състезание под наслов „Танцувай за България“.

Всяка школа трябва да изпрати видео със свое изпълнение. Максималната дължина на видеото е до 3 минути.

Всяко видео трябва да бъде придружено с информация, включваща пълното име на школата, града и представяния танц.

Всяка школа трябва да изпрати своето видео до 18 април включително на имейл video@m3bg.com.

Оценяване

Школите ще бъдат разделени на четири региона, както следва: Регион 1 (София, Перник, Сандански, Пазарджик, Самоков), Регион 2 (Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Бургас, Казанлък), Регион 3 (Варна, Шумен, Разград, Русе) и Регион 4 (Враца, Плевен, Монтана, Габрово, Ловеч).

Компетентно жури от трима представители на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ ще прегледа всички кандидатури и ще излъчи по един победител от всеки регион.

Критериите, по които видеата ще се оценяват, са:
*техническо майсторство на танцьорите;
*ниво на трудност на изпълнението;
*оригиналност на изпълняваните танци;
*артистичност;
*сценично поведение;
*избор на подходящи народни носии.

Четирите отличени школи ще бъдат обявени на специално създадено приложение на Facebook страницата на BILLA на 27 април.

От 27 април до 4 май включително във Facebook ще се проведе гласуване на публиката, която ще може да избере своя фаворит сред четирите отличени от журито школи.

Школата, чието видео получи най-много гласове, ще бъде обявена за Любимец на публиката.

Крайното класиране ще бъде оповестено на 5 май на на Facebook страницата на BILLA.

Награда

Любимецът на публиката ще има възможност да представи свое изпълнение на сцената на големия благотворителен концерт в подкрепа на Мадарския конник на 31 май от 20,00 ч. в зала „Арена Армеец“.

Останалите три школи, излъчени от професионалното жури, ще имат възможност също да се включат в концерта, като по време на фолклорните изпълнения танцуват в пространството, обособено около сцената.

Участието на четирите отличени школи и приносът им към инициативата ще бъдат публично оповестени пред многохилядна публика по време на концерта на 31 май в зала „Арена Армеец“.

 
По темата: