BGTV изненадва с доста неизлъчвани филми!

Избрани филми по BGTV (14 – 20 декември)

„СКОРПИОН”
Излъчване: вторник (15.12) от 22:00ч.

Той се казва Анджело и вече не е особено млад. Преди четири години е пропуснал шанса на живота си: европейският шампионат по таи-бокс. Последиците са още по-лоши – убива човек. Нещастен случай. Животът му започва да се разпада – затвор, с кариерата му на боксьор е свършено. На прага на пълното отчаяние, той просто оцелява. Но един ден най-неочаквано се среща със своя стар приятел от детството Моаз, който му предлага изход. Моаз го запознава с Маркъс, който държи „ъндърграунд бокс клуб”, в който се играе жесток кик-бокс, лишен от всякакви правила.

„ХЕРОИН”
Излъчване: сряда (16.12) от 21:00ч.

Село във френската провинция, където всеки знае всичко за другите. Фамилията на авторитарен патриархален фермер, за който има само една ценна дума в живота и тя е „работа“, е застигната от нещастие. Внукът му се забърква в трафик на дрога с пратка хероин, която скрива в семейната ферма. Идеята, че с изхвърлянето й проблемът ще се реши, не действа, защото гангстерите си искат стоката обратно. Привързан към земята и традициите, с власт, която никой не смее да оспори, старият фермер не се поколебава да вземе правосъдието в свои ръце. С непоколебима твърдост, подпомогнат от цялата фамилия, той един по един елиминира наркотрафикантите. На терена на фермата се води истинска война, но никой не издава и думичка пред полицията и властите. Честта на семейството трябва да бъде спасена.

„ПАЛЕ РОЯЛ“
Излъчване: четвъртък (17.12) от 21:00ч.

Трагичен инцидент с хеликоптер слага край на живота на краля на малка европейска държава и това депресира неговата съпруга Еугения (Катрин Деньов). Животът обаче продължава и кралството трябва отново да има официален представител на трона. Това автоматично значи, че по-големият им син, принц Олбън (Мишел Вилермо) наследява титлата. Законът обаче казва друго и поради факта, че той не е женен, на трона се качва неговия по-малък брат Арно (Ламбер Уилсън – „Матрицата: Презареждане“). Това създава истински проблем за кралица Еугения, защото тя смята неговата съпруга Армел (Валери Льомерсие – „Сабрина“) за недостойна и човек без изискани обноски. Между двете жени започва истинска война на нерви, в която всяка иска да докаже на другата, че има право да отстоява убежденията си. Нещата ескалират когато Армел открива, че съпругът й, новият крал, й е изневерил и тя е силно мотивирана да си отмъсти на цялата му фамилия.

„ГОРИВО В КРЪВТА“
Излъчване: петък (18.12) от 19:00ч.

Джо Танто (Силвестър Сталоун) е бивш състезател, който се завръща към живота на автомобилната писта, когато става наставник на талантлив млад пилот. Джо трябва не само да го научи да побеждава, но и да го спаси от упорития му нрав, подтикващ го към безразсъдни постъпки, включително и към преследване на гаджето на най-големия му съперник.

„ТРУДЕН ИЗБОР“
Излъчване: петък (18.12) от 21:30ч.

За миг животът на Джон Нолан се променя завинаги. Един бивш затворник, Оги Роуз умира в ръцете му по време на обир в магазин. Джон се чувства задължен да направи нещо за Оги, за да не бъде погребан и забравен. От тук започва двойнствения живот на Нолан…

„ПЕТРОЛОТЪРСАЧКИТЕ“
Излъчване: събота (19.12) от 19:40ч.

Войната за петрола свършва с победа на чувствата между половете… Две суперзвезди в уестърн от жени – Бриджит Бардо и Клаудия Крадинале начело на две банди – красиви жени срещу смели мъже в съперничество за нефтено находище под разпореждането на глупав шериф. И докато главатарките ожесточено водят война помежду си и със закона, отношенията между бандите все повече се подчиняват на естетствените природни закони за привличането между половете…

„ПРЕЗИДЕНТА”
Излъчване: събота (19.12) от 21:30ч.

Матийо, блестящ студент, се влюбва в Ноема, която се оказва дъщеря на Президента на Републиката. Президентът, любящ, но строг и взискателен баща, накрая приема Матийо като приятел на дъщеря си и дори го назначава за свой съветник…

„ДА ОЦЕЛЕЕШ С ВЪЛЦИ“
Излъчване: неделя (20.12) от 10:05ч.

Годината е 1942. Брюксел. Миша е на 8 години. Целият й живот е минал в бягане и криене. В опит да я опазят от нацистите, родителите й я местят от училище в училище. В училище, вкъщи, на улицата – никъде не е безопасно. За съжаление, арестуват родителите й и тя попада в семейство, което започва да я експлоатира за пари. Към нея се привързва единствено Жан. Той я запознава със света на природата, показва й как да се държи с животните и я учи никога да не се доверява на възрастни.

„ЗЕЛЕН ДРАКОН“
Излъчване: неделя (20.12) от 19:40ч.

През 1975 г. в пустинята на Калифорния е създаден бежански лагер, който става дом за повече от 100 000 виетнамски имигранти преди и непосредствено след капитулацията на Сайгон. Това всъщност е първата вълна от виетнамски имигранти в САЩ, които поставят началото на едно ново поколение амереканци. През очите на малката Мин Пам, която обикаля огромния лагер ежедневно в търсене на майка си, се разкрива калейдоскоп от съдби и характери, свидетелстващи както за силата на амбицията и надеждите, така и за трагедията на разделените семейства, провалените надежди и изгубената идентичност…

„СТРИПТИЙЗ КЛУБ“
Излъчване: неделя (20.12) от 22:00ч.

Рей Руби е собственик на стриптийз клуб в центъра на Манхатън. Проблемът е обаче, че клуба е пред фалит. Руби няма възможност да плати на танцьорките и те обявяват стачка като танцуват с дрехи. За собственика спасяването на заведението от фалит придобива първостепенно значение. Разберете с какво се сблъсква Руби в опита си да запази имиджа си пред клиентите и персонала във филма „Стриптийз клуб“.

 
По темата: