БГТВ подготви класическа анимационна седмица за най-малките

ПЕПЕЛЯШКА
Излъчване: понеделник (22.02) от 07:50ч.

Пепеляшка живее с мащехата и двете си доведени сестри. Те завиждат на красотата й, товарят я с цялата черна работа и я карат да спи в пепелта пред огнището. Когато злата мащеха забранява на Пепеляшка да отиде на кралския бал, се появява възхитителната Кръстница вълшебница и превръща дрипите й в чудна рокля. На бала Пепеляшка се влюбва в очарователния Принц, но магията трае до полунощ…

ЧЕРВЕНАТА ШАПЧИЦА
Излъчване: четвъртък (25.02) от 07:50ч.

Имало едно време едно малко и сладко момиченце, което винаги ходело с червената си шапка от кадифе – подарък от любимата му баба. Но един ден тя се разболяла и малката Червена шапчица тръгнала през гората с кошничка под ръка с вкусно приготвена храна за своята баба.

Нищонеподозиращото момиченце се спрятелило с хитрия и гладен вълк, който ще я преследва до края, но ще се намери ли кой да я спаси и да надхитри Кумчо Вълчо?

КАМЕЛОТ
Излъчване: петък (26.02) от 07:50ч.

Бъдете с невероятните приключения на Артур във вълшебната страна на Камелот. Как рицарите от кръглата маса ще се борят със злото, заради благото на народа си.

МАЛКАТА ПРИНЦЕСА
Излъчване: събота (27.02) от 07:50ч.

Когато нейният обожаван баща търси щастието си в индианска мина за диаманти малката Сара Крю трябва да пасещава девическото училище-интернат на злата г-жа Минчин.

Нито изморителната домакинска работа, нито жестоките наказания могат да охладят интереса на малкото момиче към живота. Тя посещава всяко предизвикателство с песен и усмивка. Сара очарова своите съученици, разказвайки им чудни приключенски истории за малка принцеса която е разделена от скъпия си баща.

Но когато се появява предположението, че бащата на Сара е загинал при трагичен инцидент в мината, започва истинско приключение. Осиротяла и останала без средства, въоръжена само със смел дух и благородно сърце, Сара започва епическо пътуване, за да намери своя баща за когото знае само, че не може да бъде мъртъв!

Вълшебно, мистериозно и музикално удоволствие правят това затрогващо анимирано съкровище вдъхновяващо, което трябва да бъде гледано от малки и голями.

ПАТОРУСИТО – 1 ЧАСТ“
Излъчване: събота (27.02) от 09:40ч.

Анимирана история за живота на едно младо момче(Паторусито) индианче и неговото семейство, които живеят в Патагония и се надяват да са щастливи за цял живот.

ПАТОРУСИТО – 2 ЧАСТ“
Излъчване:неделя (28.02) от 09:40ч.

На малкият Паторусито му предстои да стане вожд на великото племе Патаросек. Той трябва да минепрез три изпитания, за да докаже, че е достоен за вожд, но има някой който не иска това да се случи.

 
По темата: