Би Ти Ви с 46 позиции в ТВ рейтинг топ 50

bTV остава най-гледана във всички часови пояси през април, твърдят от медията –

Новините и актуалните предавания на bTV отново без конкуренция в ефира

Новинарското, развлекателното и филмовото съдържание на bTV отново окупира челните позиции в зрителската класация за изминалия месец, сочат данните на ГАРБ. През април 37% от всички български зрители избраха bTV, 21% – други канали, 17% – Нова ТВ и 7% – БНТ1.

„Гласът на България“ оглавява Топ 50 за трети пореден месец, след като привлече почти половината от всички пред ТВ екрана в неделните вечери от 20 часа. По повод на големия успех на позитивното шоу за музикални таланти bTV обяви началото на кастинга за следващия сезон.

През април всички праймтайм хитове на bTV за пролетта, като „Бригада Нов дом“, „Комиците и приятели“, „Смени жената“, MasterChef България и „Столичани в повече“ за пореден път привлякоха най-много ТВ фенове в своите часови пояси, с голяма преднина пред конкуренцията. „Столичани в повече“ остава най-гледаната продукция в областта на телевизионното кино от 2010 година насам, докато конкурентният сериал по Нова в петък от 21 часа отпадна от Топ 50 за април.]

Всекидневният сериал на bTV от 18 часа, превърнал се в ТВ феномен през 2018 г., „Скъпи наследници“, отново събра по-голяма публика в сравнение с много праймтайм предавания, включително най-гледаното развлекателно шоу по Нова. Поредицата също допринесе за увеличаването на видео гледанията на платформата btvplus.bg до близо 3,9 милиона общо от старта на й в ефир до края на април.

„Шоуто на Слави“, „Папараци“, чуждестранните сериали от 20 часа и филмовите заглавия по bTV продължиха да отчитат традиционно силна гледаемост и през изминалия месец.

Очаквано, новините и актуалните предавания на bTV остават източник на информация номер едно за зрителите през април. bTV Новините в 19 часа и уикенд рубриката bTV Репортерите са сред десетте най-гледани ТВ програми (4+). Централните емисии на bTV събират почти половината от всички, които гледат телевизия всеки ден в този час, със 133% повече в сравнение с новините в 19 ч. на основния конкурент. Всички емисии на bTV са по-гледани от централната емисия на Нова.

„Тази сутрин“ с Антон Хекимян остава изборът на зрителите в делничните сутрини с почти 48% дял от всички пред екрана, и със 149% повече спрямо дела на сутрешния блок на Нова ТВ (4+). През април „Тази сутрин“ събира по-голяма публика дори от ключови праймтайм програми на втората по гледаемост телевизия. В горната половина на класацията Топ 50 са също и актуалните предавания „Лице в лице“ с Цветанка Ризова и „120 минути“ със Светослав Иванов. Поредицата bTV Документите също е в топ 50.

Сред най-гледаните авторски предавания на bTV през април са също дневните програми „Карбовски: Втори план“, „Мармалад“, „Търси се“, „Преди обед“, „Непознатите“ и „Истински истории“, които събират най-много зрители не само в сравнение с конкурентите програми в същия часови пояс, но и с някои от праймтайм програмите на Нова.

bTV Action също влезе в класацията Топ 50 за април, като привлече повече зрители от Нова ТВ с първия полуфинален сблъсък в УЕФА Шампионска лига. Като цяло тематичните канали на bTV Media Group са предпочитани пред конкурентната група, особено сред младите на възраст 18-34.

*ГАРБ е единствената пийпълметрична система в България, преминала независим одит.