Билет 400 лева за Аполония – с Прея, Милица Гладнишка и Хилда Казасян

Тазгодишното издание на Аполония залага на нов младежки облик

Златният билет за достъп до всички събития на фестивала вече е в продажба

С напълно обновената си програма 34-тото издание на Празници на изкуствата Аполония ще заложи на нов облик и ще представи работата както на младите таланти в областта на изкуството, така и творчеството на утвърдени и добре познати артисти. Тази година Аполoния ще се проведе от 31 август до 8 септември в Созопол и за пореден път ще покаже най-открояващите се постижения на българските творци през изминалата година. Златният билет, предоставящ достъп до всички събития на фестивала, вече е в продажба. Цената на ексклузивните пропуски е 400 лв. и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim. Златният билет може да бъде открит и на място след 27 август 2018 г.

Тазгодишното издание на Аполония ще бъде открито с концерт на Младежка филхармония „София“ при НМУ „Любомир Пипков“ с диригент Георги Патриков. Солистка ще бъде цигуларката Лия Петрова, носителка на първа награда от престижния конкурс за цигулари „Карл Нилсен“ в Дания през 2016 г. Концертът се осъществява със съдействието на Международно сдружение „Духовно огледало“ по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

Jeremy, Preyah Live Band & Dayo, Funky Miracle и групата „BG Vintage“ на студенти от Националната музикална академия са сред изненадите за младата аудитория на фестивала,

която тази година ще има възможността да види изкуството с нови очи, благодарение на пъстрата програма от фънк, джаз, поп и рок. Класът от НАТФИЗ на известния актьор и професор Атанас Атанасов също ще се изяви с новата и нестандартна постановка „Papas in Motion“, която набира все по-голяма популярност сред младите любители на театъра.

На сцената на Амфитеатър „Аполония“ ще се изявят обичани изпълнители като Белослава, Милица Гладнишка и Хилда Казасян, но с изцяло обновени програми, включващи интересен и нестандартен микс от стилове и визии.

За Аполония:

Празниците на изкуствата Аполония са най-големият, дългогодишен и мащабен арт фестивал в България. Негов организатор е Фондация Аполония, създадена през 1991 г. Първото издание на Фестивала се провежда през 1984 г. Ежегодно сцените на Аполония в Созопол привличат стотици артисти и хиляди любители на изкуството от България и света. Фестивалът има за цел да съхрани културните традиции, както и да подкрепи нови таланти в областта на всякакъв вид изкуства.
Повече информация за програмата на Аполония можете да намерите на: https://www.apollonia.bg/

И на Facebook страницата на фестивала: https://www.facebook.com/ApolloniaFestival/

Златен билет можете да закупите от тук: http://www.eventim.bg/bg/bileti/zlaten-bilet-apoloni-2018-sozopol-492206/event.html